ŽUPAN DONIO ODLUKU

Od ponedjeljka u školu idu svi razredi osnovne i završni srednjih škola

Objavljeno, 27. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Župan Darko Koren
AUTOR
Redakcijski tekst

Na današnjoj online sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, župani su nakon konzultacija s ministrom Radovanom Fuchsom, u kontekstu održavanja nastave, iznijeli stavove.

Župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, nakon jučerašnjih konzultacija s ministrom, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju na području Koprivničko-križevačke županije, prihvatio je prijedlog ministra za koji je suglasna većina župana, te je Županija  školama kojima je osnivač uputila model po kojem će se odvijati nastava  u drugom polugodištu.

Sukladno navedenom modelu, nastava će započeti u ponedjeljak, 1. veljače, a u kontaktnom obliku će se, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati  u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola  koji ne pohađaju završne razrede. 

Župan je istaknuo kako vjeruje da će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

„Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Između ostalog, o ovoj smo problematici razgovarali i na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj sam županima iznio stav naše županije.

Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu  pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji“, kazao je župan.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija


Tagovi: NASTAVA šKOLA žUPAN

NEDAVNO OBJAVLJENO