PRVI U HRVATSKOJ

Od ponedjeljka ide ‘Covid bus’ koji će cijepiti ljude po naseljima

Objavljeno, 10. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Drive in cijepljenje u Virovitici
AUTOR
Redakcijski tekst

Županija idućeg tjedna, od ponedjeljka, svaki dan šalje na teren Covid bus u kojem će se moći cijepiti mještani svih 49 županijskih naselja. Jedino tako, kažu, mogu procijepiti 50 posto odraslog stanovništva do kraja lipnja.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović otkriva kako će se u Covid busu cijepiti samo Pfizerom, i to radnim danom prema unaprijed definiranom rasporedu kojeg možete pogledati OVDJE.

Prvog dana akcije cijepljenja Covid bus u ponedjeljak u 9 sati dolazi u podravsko mjesto Stari Gradac na području Pitomače. U busu bi, prema najavi, trebali biti ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Miroslav Venus kaže kako će u svakom naselju Covid bus biti sat vremena.

“Oni koji se žele cijepiti, ulazit će na prednja vrata autobusa, gdje će im biti izmjerene tjelesna temperatura, potom će biti cijepljeni Pfizer cjepivom. Nakon cijepljenja će u stražnjem dijelu autobusa pričekati 15 minuta.

Za cijepljenje u Covid busu se ne treba naručivati, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih naselja onih naselja u kojima budemo boravili od 14. do 25. lipnja”, otkriva Venus.

Inače, Virovitičko-podravska županija je i prva u Hrvatskoj koja je organizirala Drive-in cijepljenje, o čemu smo također pisali.


Tagovi: CIJEPLJENJE COVID BUS VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO