BUSKO OPET U AKCIJI

Od ponedjeljka besplatan prijevoz minibusom u Koprivnici

Objavljeno, 15. rujna 2020. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Popularni BusKo opet vozi
AUTOR
Redakcijski tekst

Besplatni javni prijevoz u Koprivnici kreće u novu sezonu 21. rujna, a prometovat će kao i dosad u dvije vozne linije.

Riječ je popularnim električnim minibusevima nazvanima BusKo kojima upravlja Komunalac.

Prva vozna linija obuhvaća dio užeg centra grada, Kamusa, stadiona i bolnice dok druga prometuje od Kampusa preko središta grada, autobusnog kolodvora, Vinice, prigradskih naselja Starigrada i Draganovca, Supernove, bolnice pa natrag do Kampusa.

“Već svima poznati BusKo koji prometuje od rujna 2018. sve se više pokazuje kao pun pogodak s obzirom da ga koristi velik broj građana. Do danas je besplatnim električnim vozilom prevezeno više od 10.000 građana što ukazuje na velik broj zadovoljnih korisnika”, navode u koprivničkome Komunalcu.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi koriste postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

Kako bi građanima osigurali još kvalitetniji javni prijevoz i još bolju povezanost naselja unutar grada i prigradskih naselja, u Komunalcu su otvoreni za sve prijedloge voznih linija koje građani mogu poslati na mail info@komunalac-kc.hr do 20. listopada, s naznakom predmeta BusKo.


Tagovi: BESPLATAN PRIJEVOZ BUSKO MINIBUS

NEDAVNO OBJAVLJENO