Od ovog mjeseca novo povećanje plaća u gradskoj tvrtki

Objavljeno, 20. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: REPUBLIČKI SINDIKAT RADNIKA / Dražen Kuhar, Nataša Tetec i Ivan Majdak
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradska tvrtka dogovorila je sa sindikatom nove izmjene kolektivnog ugovora i novo poboljšanje materijalnih prava radnika.

Izmjene kolektivnog ugovora u koprivničkoj tvrtki Komunalac u četvrtak su potpisali predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec, čelnik Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak i sindikalni povjerenik u tvrtki Dražen Kuhar

U pregovorima o aneksu kolektivnog ugovora sudjelovali i sindikalni povjerenici Dražen Kuhar i Dejan Tkalec. Nove odredbe primjenjuju se od 1. lipnja, dakle već za ovaj mjesec.

Dogovoren je veći neoporezivi mjesečni dodatak na plaću od 65 eura neto, što 15 eura više nego dosad. Usklađene su plaće za oko 100 radnika koji će dobiti povišicu od 50 do 70 eura, a nešto su veći iznosi i dodataka za otežane uvjete rada.

Treće povećanje

Pregovori oko novih izmjena nastavljaju se najesen, a očekuje se novo povećanje plaća svim zaposlenicima Komunalca, i to od 1. siječnja iduće godine.

U Komunalcu radi blizu 200 ljudi, a prosječna neto plaća iznosila je prošle godine oko 950 eura, što je devet posto više nego predlani. To je povećanje od gotovo 80 eura neto mjesečno u odnosu na predlani.

Od 1. siječnja ove godine pak stupio je na snagu novi kolektivni ugovor te su plaće u Komunalcu ove godine u prosjeku rasle za 77 eura neto, najviše radnicima koji su dosad primali najniže plaće.

U godinu dana prosječna neto plaća u gradskom komunalnom poduzeću u Koprivnici, prema podacima iz poslovnih izvještaja kompanije, povećana je za otprilike 150 eura.

Od lipnja, dakle, ide novo povećanje: dijelu radnika za 50 do 70 eura, a svima za 15 eura dodatka, doznajemo od sindikata.


Tagovi: IVAN MAJDAK KOMUNALAC NATAšA TETEC PLAćA

NEDAVNO OBJAVLJENO