Od 1. siječnja plaće svim radnicima veće za 1000 kuna

Objavljeno, 13. listopada 2022. Vijesti
# Foto: SINDIKAT / Ugovor su potpisali predsjednica Hrvatskog sindikata telekomunikacija Vesna Mamić i predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatski sindikat telekomunikacija i uprava HT-a potpisali su u srijedu novi kolektivni ugovor koji će vrijediti od 1. listopada ove do 31. prosinca iduće godine.

Prema tom ugovoru, radnici će dobiti božićnicu u iznosu od 1250 kuna, a svim zaposlenicima od siječnja iduće godine isplaćivat će se 1000 kuna neto mjesečno: 500 kuna naknade za topli obrok i 500 kuna fiksne naknade na plaću.

“Isplata od 1000 neto mjesečnih primanja za prosječno neto isplaćenu plaću od 8644 kuna znači povećanje od 11,54 posto“, otkrili su iz Sindikata.

Prema njihovu izračunu, postotno najviše rastu prosječna neto primanja radnika s najnižim dohotkom, i to za oko 21 posto, a najmanje za one s najvišim primanjima, oko 7 posto.

“Minimalna osnovna plaća radnicima s najnižim primanjima porasla je na 55000 kuna bruto, što će uz fiksni dodatak od 1000 kuna neto značiti da niti jedan takav radnik HT-a neće imati manja minimalna primanja od otprilike 5300 kuna neto.

I to bez prijevoza, bonusa, varijabilne plaće i dodatka na plaću za posebne uvjete rada”, navode u Hrvatskom sindikatu telekomunikacija.

Kolektivni ugovor potpisali su predsjednica Hrvatskog sindikata telekomunikacija Vesna Mamić sa suradnicima te predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis i direktor ljudskih resursa Ivan Bartulović.

HT je lani ostvario oko 6,1 milijardu kuna poslovnih prihoda i 666 milijuna kuna neto dobiti. Kompanija ima oko 3400 zaposlenih.


Tagovi: HT KOLEKTIVNI UGOVOR PLAćE RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO