VLADA PRIPREMILA ODLUKU

Od 1. listopada mnogi neće moći doći na posao bez Covid potvrde

Objavljeno, 12. rujna 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Ulaz u koprivničku bolnicu
AUTOR
Redakcijski tekst

Od 1. listopada mnogi će zaposleni u jednom sektoru na posao moći doći isključivo uz digitalnu Covid potvrdu. Ne budu li je imali, neće moći na radno mjesto.

Liječnici, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći će doći isključivo uz tu potvrdu, doznaje Jutarnji. Dakle, moraju zadovoljiti jedan od tri kriterija: cijepljenje, preboljenje bolesti ili negativan test na Covid.

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže da o uvođenju covid-potvrde razgovaraju već tjednima, a službena odluka bit će donesena tijekom sljedećeg tjedna. Provođenje, otkriva, počinje u listopadu.

Testiranje za sve zaposlene bit će besplatno iduća dva mjeseca, dakle najkasnije do prosinca. Kasnije će oni koji nisu cijepljeni, niti preboljeli Covid testiranja morati sami plaćati.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravstva, u sustavu zdravstva potpuno je cijepljeno oko 61 posto zaposlenih, a niti jednu dozu nije primilo njih oko 34 posto.

Kako otkriva Jutarnji, nakon zdravstvenog isti će se model uvest i u sustav socijalne skrbi, odnosno domove za starije, nezbrinutu djecu, centre za socijalu i druge segmente tog sektora. Treći bi na redu mogao biti sustav prosvjete, ali o tome još nema konačne odluke.


Tagovi: BOLNICE COVID POTVRDA NA POSAO ZDRAVSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO