RODITELJI IZ PAKLA

Ocu i majci višegodišnji zatvor zbog zanemarivanja devetero djece

Objavljeno, 04. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Supružnici iz okolice Varaždina osuđeni su na bezuvjetne zatvorske kazne zbog grubog zanemarivanja devetero djece, odlučio je Općinski sud.

Otac Dubravko (42) dobio je tri i pol, a majka Ankica (31) dvije i pol godine zatvora. U zatvoru su još od studenoga 2018. godine kad su uhićeni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kaznena djela počinili su od 2009. do 2013. godine na štetu svoje devetero djece tada stare između jedne i deset godina. Nakon što se otkrilo u kakvom paklu žive, djeca su im oduzeta 2013. godine.

Prema pravomoćnoj presudi varaždinskog suda, obitelj je živjela u ruševnoj kući s hrpom smeća iz koje su namjerno izbacili sav namještaj. Djeca su obavljala nuždu po smeću u sobama, a zadaću su pisala na podu, gdje su i spavala.

DJECA SE SMRZAVALA

Djecu nisu vodili na redovne pedijatrijske i liječničke preglede. Nisu im nabavili udžbenike za školu. Bila su agresivna i sklona krađama te drugim oblicima delikvencije. Zimi nisu nosila prikladnu odjeću pa su se smrzavala.

Nakon smještaja djece u ustanovu, odbijali su potpisati suglasnosti za školske izlete, ljetovanja, škole u prirodi, pa njihova djeca nisu mogla nikamo ići.

Čak su odbijali potpisati suglasnosti za bolnička liječenja i liječničke pretrage za bolesnu djecu. Huškali su ih na odgojitelje te im naređivali da prate njihova kretanja i zapisuju sve u bilježnice.

To je trajalo godinama sve dok ih u studenom 2018. godine nisu uhitili i odredili zatvor u kojem su dočekali pravomoćnost presude. Otac bi na slobodu trebao u proljeće iduće godine, a majka u proljeće ove.


Tagovi: DJECA RODITELJI ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO