Obrat u državnoj nabavi 120 tona riže: Agrodalm najpovoljniji, posao Podravki

Objavljeno, 02. listopada 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Dogodio se obrat u nabavi 120.000 kilograma riže za potrebe državnih robnih zaliha.

Nakon provedenog postupka javne nabave, povjerenstvo Ravnateljstva za robne zalihe otkrilo je kako su stigle dvije ponude: Podravkina u iznosu od 237.000 eura i ona zagrebačke tvrtke Agrodalm u iznosu od 232.500 eura s pdv-om.

Podravka se dakle svaki kilogram riže obvezala nabaviti za 1,98 eura, a Agrodalmova ponuda iznosila je 1,94 eura. Vlada RH sredinom rujna ograničila je cijenu riže na najviši iznos od 2,29 eura za kilogram.

Još 27. srpnja povjerenstvo je ponudu Agrodalma ocijenilo najpovoljnijom te su u zaključku naveli kako ta tvrtka ispunjava sve zakonom i natječajem propisane uvjete. Činilo se kako je dodjela posla i potpisivanje ugovora samo formalnost.

A onda – obrat. Sredinom rujna Agrodalm obavještava Ravnateljstvo za robne zalihe kako nije u mogućnosti osigurati skladišni prostor za 120 tona riže. Ravnateljstvo je nakon toga zaključilo kako je Agrodalm time odustao od ponude i natjecanja.

Posao je na koncu dobila Podravka koja će za robne zalihe nabaviti i uskladištiti ukupno 120.000 kg riže pakirane po kilogram. Država će im za to platiti 237.000 eura.


Tagovi: AGRODALM PODRAVKA RIžA ROBNE ZALIHE

NEDAVNO OBJAVLJENO