KAD SE BOGATI RASTAVLJAJU

Obrat u brakorazvodnoj parnici bogatog para: presudili dokumenti s tavana

Objavljeno, 19. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Dugotrajna brakorazvodna parnica bogatih supružnika iz Koprivnice, čiji se pravorijek u sudskim kuloarima s nestrpljenjem iščekivao, završila je ovih dana ženinim porazom. Doduše, nepravomoćnim.

Supruga Ljiljana, naime, nije uspjela dokazati da su svi stanovi i vrijedne nekretnine te čak 163.000 eura ušteđevine na bankovnim računima bračna stečevina. Uspjela je dobiti tek polovicu stana u Marovskoj, polovicu mercedesa c klase i zadržati 8000 eura oročenih na njezino ime.

Zajedno od 1991.

Ostali stanovi u Koprivnici i drugim gradovima, obiteljska kuća i novac ostali su mužu Robertu. Zbog neuspjeha u parnici bivšem suprugu mora platiti čak 31.000 kuna sudskih troškova. No, čini se kako će se žaliti na presudu, pa je do pravomoćnosti očito još dug put.

Ljiljana i Robert zajedno su još od 1991. godine, a brak im je pravomoćno razveden u veljači 2016. godine. Ljiljana je tvrdila kako je sve što imaju – osim velike obiteljske kuće na Varaždinskoj cesti – zajednička imovina. No, sud nije tako mislio.

Tijekom napetog postupka u kojem je trebalo dokazivati koja je imovina stečena tijekom te 15-godišnje zajednice, a koja prije toga, presudili su stari dokumenti koje je suprug uspio pronaći na tavanu kuće.

Riječ je, prije svega, o starim štednim knjižicama: u jednoj iz 1990. vidljivo je kako ima oročenih 91.000 njemačkih maraka, a na drugoj iz 1992. godine bilo je oko 120.000 maraka. Robert je, dakle, uspio dokazati da je nakon povratka iz Njemačke 2008. godine sav novac prebacio u hrvatske banke.

Invalidska mirovina

Tako je u Podravskoj banci imao oročenih 58.500 i 8000 eura, u Zagrebačkoj banci 43.000 i 13.000 eura, Erste banci 8000 eura, a Raiffeisen banci 32.000 eura. Ukupno, dakle, oko 163.000 eura ili oko 1,2 milijuna kuna.

“Tužiteljica prema ocjeni suda nije dokazala da novčana sredstva nisu utrošena za vrijeme faktične bračne zajednice stranaka, niti je dokazala da su zajednička ušteđevina stranaka. Naime,  i sama tužiteljica u iskazu navodi da je tuženik svoju ušteđevinu prebacivao s računa u Njemačkoj na račune u hrvatskim bankama tijekom više godina”, navodi se u presudi Općinskog suda u Koprivnici.

Ljiljana je bila rastavljena majka djeteta dok se udala za Roberta, a u braku im je rođen zajednički sin. Nakon rastave, odselila se iz Koprivnice, a bivši suprug ostao je u svojem gradu. Prima invalidsku njemačku mirovinu od oko tisuću eura jer je teško stradao u prometnoj nesreći.


Tagovi: BOGATI PAR RAZVOD UšTEđEVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO