ISTRA UVJERLJIVO NAJBOGATIJA

Objavljeno koliko građani imaju novca u bankama, evo tko je najsiromašniji

Objavljeno, 19. lipnja 2019. Financijer
# Foto: Hrvatska narodna banka
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivničko-križevačka županija među najsiromašnijima je u Hrvatskoj prema iznosu štednje ili depozita koje stanovnici drže u bankama, otkrivaju službeni podaci Hrvatske narodne banke.

U zadnjih godinu dana Hrvati su povećali štednju za čak deset milijardi kuna, a najviše se uštedjelo u Gradu Zagrebu, Istri, Rijeci i Dalmaciji, donosi Tportal.

Prema tim podacima, najmanje nove štednje u zadnjih godinu dana prikupili su stanovnici požeške regije (30 milijuna), Virovitice (66), Like (80), koprivničkoga kraja (115) i slavonskobrodske regije (123 milijuna kuna).

Kakva je situacija s ukupnom štednjom? Na dnu su otprilike iste županije: uvjerljivo zadnja je Virovitičko-podravska čiji stanovnici u bankama imaju 1,6 milijardi kuna. Ličani i Požežani uštedjeli su ukupno po dvije milijarde kuna, a Podravci i Vukovarci po tri milijarde kuna.

Tportal izračunao je kako svaki Istrijan ovog časa u prosjeku u banci ima oko 72.000 kuna ušteđevine i oni su po tome najbolji u državi. Koprivničko-križevačka županija s 29.000 kuna u donjem je dijelu ljestvice. Od nje su, primjerice, siromašniji u Krapini (24.500), Virovitici (21.900) i Vukovaru (20.600 kuna) koji je na samome začelju.


Tagovi: BANKE HNB šTEDNJA

NEDAVNO OBJAVLJENO