OVO SU NAJJAČE KOMPANIJE

Objavljena lista tvrtki koje za radnike izdvajaju najviše i imaju najveći profit

Objavljeno, 29. rujna 2019. Financijer
# Foto: RASCO Kalinovac
AUTOR
Robert Mihaljević

Osam kompanija iz Koprivničko-križevačke županije ušlo je na top listu 500 najvećih lanjskih stvaratelja nove vrijednosti koju su objavili poslovni tjednik Lider i Bisnode.

Nova vrijednost, ugrubo, zbroj je bruto primanja svih zaposlenih i ostvarene bruto dobiti u poslovnoj godini i pokazatelj je uspješnosti, ali i doprinosa tvrtki društvenoj zajednici.

Uvjerljivo je na prvome mjestu Zagrebačka banka s čak 414 milijuna eura novostvorene vrijednosti tijekom prošle godine. Potom slijede INA, PBZ, HT i HEP.

Podravka je na 18. mjestu s 81 milijun eura nove vrijednosti. No, po izvozu je deveta, po prihodima 29., a po produktivnosti tek 629. u državi. Izvoz je lani iznosio 122 milijuna eura, što je čak 44 posto ukupnih prihoda.

Najsnažnije u županiji

Belupo je po novostvorenoj vrijednosti od 34,2 milijuna eura na 58. mjestu, uz ostvaren izvoz od 43 posto, što je 46 posto ukupnih prihoda lani.

Križevački trgovački div KTC na 88. je mjestu, križevačka građevinska tvrtka Radnik na 147., a koprivnička pivovara Carlsberg na 271. mjestu.

Dalje na toj prestižnoj ljestvici slijede koprivnička Podravska banka (300.), kalinovačka tvornica strojeva za održavanje cesta Rasco (425.) i koprivnička tvornica podložaka za jaja Hartmann (432.).

To je, zapravo, osam trenutačno najsnažnijih kompanija na području Koprivničko-križevačke županije. Pet ih je iz Koprivnice, dvije iz Križevaca te jedna iz općine Kalinovac.


Tagovi: LIDER NOVA VRIJEDNOST TVRTKE

NEDAVNO OBJAVLJENO