PRIJAVIO GA PACIJENT

Obiteljski liječnik (66) uhićen nakon što je od pacijenta primio 100 eura mita

Objavljeno, 28. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Liječnik (66) opće prakse uhićen je nakon što je od pacijenta primio 100 eura mita za liječničku uslugu, priopćeno je jutros iz koprivničke Policijske uprave.

Liječnik je s područja Zagrebačke županije, a radio je u ambulanti u Gregurovcu na križevačkom području.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) protiv osumnjičenika podnijela kaznenu prijavu, a njega je predala pritvorskom nadzorniku”, navode u policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, kažu, utvrđena je osnovana sumnja da je liječnik u srijedu, 26. lipnja, na području Koprivničko – križevačke županije “kao mito primio novac u iznosu od 100 eura od pacijenta kako bi mu pružio liječničku uslugu”.

Kako neslužbeno doznajemo, liječnika je prijavio pacijent, pa je u koordiniranoj akciji koprivničke krim-policije i Uskoka vrlo brzo uhićen i kazneno prijavljen.

Kasnije se o cijelom slučaju oglasio i Uskok.

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao liječnik opće prakse koji ima ugovorni odnos s HZZO-om, 26. lipnja u svojoj ordinaciji u Gregurovcu, od jednog pacijenta, koji je imao uredno zdravstveno osiguranje, zatražio i primio 100 eura kako bi mu zauzvrat pružio liječničku uslugu. Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika”, naveli su u Uskoku.


Tagovi: LIJECNIK MITO UHICEN

NEDAVNO OBJAVLJENO