IMOVINA TVORCA MODERNE PODRAVKE

Obitelj prodala kuću Pavla Gažija. Otkrili smo tko je kupac i što planira s njom

Objavljeno, 12. veljače 2022. Vijesti
# Foto: KSENIJA MIHALJEVIĆ / Kuća Pavla Gažija u Basaričekovoj ulici u Koprivnici
AUTOR
Borna Mihaljević

Obitelj karizmatičnog direktora i tvorca moderne Podravke Pavla Gažija prodala je njegovu kuću u Basaričekovoj ulici u Koprivnici.

Gaži je preminuo 18. veljače lani u 94. godini života. Njegovu kuću u kojoj je nakon smrti supruge živio sam kupila je građevinska tvrtka Švenda građenje iz Koprivnice. Kako doznajemo, kuću namjeravaju srušiti i tamo izgraditi manju stambenu zgradu s desetak stanova.

Kuća je površine oko 180 kvadrata s dvorištem od 500-tinjak kvadrata. Premda mu nitko ne spori najveće zasluge za stvaranje sadašnje Podravke, osim te kuće i vikendice u okolici Koprivnice Gaži nije imao nikakvu drugu imovinu.

Pavle Gaži preminuo u 94. godini
Pavle Gaži / Foto: Ivan Brkić / Glas Podravine
Dvorišna strana Gažijeve kuće / Foto: Ksenija Mihaljević

Nije dobio niti jednu dionicu Podravke. Vrhunac Gažijeva prešućivanja dogodio se na proslavi 60 godina Vegete u prosincu 2019. godine, kad ga prijašnja uprava kompanije na čijem je čelu bio Marin Pucar uopće nije htjela pozvati na svečanost u Koprivnici.

Zato su glavni gosti na proslavi rođendana Vegete bili premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

No, Grad Koprivnica odužio se Gažiju proglasivši ga počasnim građaninom. Prije toga dobio je i gradsku nagradu za životno djelo.


Tagovi: KUćA PAVLE GAžI PRODANA šVENDA GRAđENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO