VELIKI SKANDAL U POZNATOJ TVRTKI

Obavijest vlasnicima: 9 modela vozila može se zapaliti zbog neispravnih dijelova!

Objavljeno, 05. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati proizvođač obavijestio je vlasnike automobila o problemu u sustavu hlađenja koji bi mogao dovesti do požara, dodavši da trenutno ne može opozvati vozila jer ne može nabaviti potrebne dijelove.

Problem je moguće curenje rashladne tekućine iz pumpe, što bi moglo dovesti do zagrijavanja dijelova, objasnila je krovna tvrtka Mercedes-Benza, Daimler, piše Poslovni.

Neispravna pumpa ugrađena je u devet modela: GLE/GLS (platforma 167), C-klasu (platforma 205), E-klasu (platforma 213), S-klasu (platforma 222), S-klasu (platforma 223), E-klasu Coupe/ Kabriolet (platforma 238), GLC (platforma 253), CLS (platforma 257) i G-Klasa (platforma 463), navode.

Njemački list Bild prvi je izvijestio o problemima s pumpom Mercedes-Benzovih automobila, objavivši kopiju pisma koje je Daimler poslao na adresu oko 800.000 vlasnika vozila, upozorivši ih da “nije moguće isključiti rizik od požara”.

Daimler je potvrdio da je pismo autentično. U pismu se dodaje da dijelovi potrebni za rješavanje problema trenutno nisu dostupni pa vozila u ovom trenu nije moguće opozvati. Postupak opoziva bit će pokrenut čim kompanija dođe do dijelova, dodali su.

“U međuvremenu bi vozilima trebalo upravljati iznimno oprezno i svesti njihovu upotrebu na minimum”, stoji u pismu.


Tagovi: AUTO MERCEDES NEISPRAVNI NJEMAčKA OBAVIJEST POžAR PUMPA

NEDAVNO OBJAVLJENO