KONFERENCIJA ZA MEDIJE

NOVO Ukupno 481 zaraženi virusom, na respiratoru 14 bolesnika

Objavljeno, 26. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: SCREENSHOT / Dr. Alemka Markotić, dr. Vili Beroš i potpredsjednik Vlade Davor Božinović
AUTOR
Redakcijski tekst

Konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite u četvrtak u 9 ujutro.

Ministar Vili Beroš: “Ukupno je u odnosu na jučer u 16 sati broj pozitivnih 39, ako usporedimo povećanje od jučer ujutro u 9 sati, imamo 63 potvrđena, držimo situaciju pod kontrolom. To je od iznimne važnosti.

Ukupno je testirano 3958 sumnjivih bolesnika. Danas je na respiratoru 14 bolesnika, to je tri posto takvih težih bolesnika zasad. To je zadovoljavajuće jer su naše projekcije oko pet posto”.

Beroš navodi kako je stanje u KBC-u u Vinogradskoj također dobro jer su nalazi liječnika i medicinskih sestara koji su u izolaciji negativni.

Dr. Krunoslav Capak, šef Zavoda za javno zdravstvo, otkrio je kako je ovog časa zaraženo 19 liječnika specijalista, šest specijalizanata, sedam medicinskih sestara i dva stomatologa.

Ravnatelj policije Nikola Milina otkrio je i kako su dva policajca pozitivna na koronavirus.

Dr. Alemka Markotić, šefica Klinike za infektivne bolesti: “Oko 80 posto bolesnika na respiratoru imaju kronične bolesti, zasad su niže dobne stukture, oko 61-62 godine. Imali smo veći broj inficiranih među takozvanom srednjom populacijom koji su bili radno ili rekreativno aktivni u inozemstvu. Životno ugrožen je svatko tko je na respiratoru i u našoj intenzivnoj jedinici u Klinici za infektivne bolesti”.

Dr. Markotić otkriva kako je trenutačno jedan od pacijenata na respiratoru u kritičnom stanju. Osmero pacijenata na respiratoru je u Zagrebu, troje u Osijeku.


Tagovi: KONFERENCIJA OBOLJELI STOžER VIRUS ZARAžENI

NEDAVNO OBJAVLJENO