Novo pojačanje: poznata menadžerica stigla u NK Slaven Belupo

Objavljeno, 19. veljače 2024. Vijesti
# Foto: NK SLAVEN / Sjednica klupske skupštine u prosincu
AUTOR
Robert Mihaljević

Nogometni prvoligaš iz Koprivnice proteklih dana predstavlja igračka pojačanja u prvoj momčadi.

Jedno zvučno pojačanje, također realizirano ovih dana, ipak nije predstavljeno u NK Slavenu Belupu, vjerojatno zato što nije vezano uz sportski, već financijski sektor.

Kako doznajemo, u klub je stigla bivša Belupova top menadžerica Sanda Mikačić koja će u Slavenu biti zadužena za financije. O svojem novom poslu, kako smo doznali u Belupu, nedavno je obavijestila i bivše kolegice i kolege iz farmaceutske kompanije.

Sanda Mikačić bila je dugogodišnja direktorica riznice u Belupu. Slovila je kao kadar od povjerenja bivšeg predsjednika uprave Belupa Hrvoja Kolarića koji je kompaniju napustio početkom 2022. godine. Nakon toga, nova je uprava Belupa odlučila smijeniti brojne Kolarićeve menadžere, među ostalim i Mikačić.

Prodaja igrača

U Belupu nam ovih dana kažu kako je Sanda Mikačić zbog toga pokrenula sudske sporove protiv Belupa tvrdeći kako je smjena bila nezakonita. U klub čiji je glavni sponzor Belupo pak ovih je dana navodno stigla na preporuku predsjednika Kluba Roberta Markulina.

Nakon što je pala u nemilost nove uprave tvrtke Belupo, Sanda Mikačić je u ljeto 2022. godine bila imenovana članicom Nadzornog odbora NK Slavena Belupa. No, čini se kako je to nadzorno tijelo ipak bilo kratkog daha.

U službenim klupskim poslovnim i financijskim izvještajima za 2022. godinu, naime, navodi se kako NK Slaven ipak nema klasičan nadzorni odbor, već nadziranje poslovanja provodi Skupština kluba koja broji 35 članova.

Prema poslovnom planu za ovu godinu, prihodi NK Slavena u 2024. trebali bi iznositi 4,1 milijun eura. Najviše prihoda stiglo bi od sponzora, oko 1,5 milijuna eura, te transfera od prodaje igrača (1,17 milijuna eura) i prihoda od UEFA-e, HNS-a i tv prava (1,07 milijuna).


Tagovi: BELUPO MENADžERICA NK SLAVEN SANDA MIKAčIć

NEDAVNO OBJAVLJENO