NA SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA

Novinarka zgradu Gradske uprave gađala balonima s crvenom bojom

Objavljeno, 03. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: VIROVITICA.NET / Iva Anzulović baca balone na zgradu Gradske uprave u Virovitici
AUTOR
Redakcijski tekst

Točno 17 balona s jarkom crvenom bojom bačeno je na pročelje zgrade Gradske uprave duž cijelog zida. Bacila ih je novinarka Iva Anzulović.

Učinila je to u nedjelju, na Svjetski dan slobode medija i točno 11 mjeseci otkako je gradski pročelnik za financije Siniša Palm pronađen mrtav uz obalu Drave kod Virovitice.

To se dogodilo nakon što je otkriven nestanak čak 17 milijuna kuna s računa grada, javlja portal virovitica.net. Novinarka kaže kako je “cilj oslikavanja trajno usaditi u sjećanje ljudi krvavu gradsku upravu”.

“Gradonačelnik Ivica Kirin, vijećnici HDZ-a i zaposlenici gradske uprave ponašaju se kao da uopće nema veze što je 17 milijuna nestalo i što je mladi čovjek to platio svojim životom”, kaže Iva Anzulović.

Pročelje zgrade pogodila je sa 17 balona / Foto: VIROVITICA.NET
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Nakon neobičnog aktivizma, otišla je u policiju sama se prijaviti. Boja kojom je napunila rasprskavajuće vodene balone je obična tempera koju koriste učenici na nastavi likovnog.

Novinarku će policija, po svemu sudeći, kazneno prijaviti za uništavanje tuđe imovine. Inače, Iva je nedavno prekršajno kažnjena s 1300 kuna jer je u ruke kipa Franje Tuđmana u središtu Virovitice ljetos stavila gumeni vibrator.

Prošli mjesec pak protiv nje je podignuta optužnica zbog ispisivanja grafita na pročelju trgovačkog centra. Tužiteljstvo traži pet mjeseci zatvora uvjetno.

Novinarku se tereti da je 31. prosinca lani u 10.43 sata u Virovitici na zidu centra u vlasništvu Spara bijelim lak sprejem ispisala grafit: “Isusek? Bijo sam zloćest ove godine ali bi htjeo 17 miljona nazad. roki“.


Tagovi: BALONI CRVENA BOJA GRADSKA UPRAVA IVA ANZULOVIć VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO