POVUČENO VEĆ 11 MILIJUNA KN

Novi vrtić, reciklažno, obnova škole – ova godina rekordna u povlačenju EU novca

Objavljeno, 14. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je prošle godine bila među top 10 hrvatskih gradova po povlačenju novca iz fondova Europske unije. Povučeno je oko 9,3 milijuna kuna.

No, ova bi godina mogla biti rekordna jer u Gradskoj upravi otkrivaju kako je trenutačno povučeno gotovo 11 milijuna kuna, i to za najmanje 15-ak projekata: Robotech, Inkubator kreativnih industrija, Volontiranje, Obnova škole Braća Radić, Odjek, spojna cesta Reka-Starigrad i drugi.

U rujnu će biti posve dovršena spojna cesta koja povezuje koprivnička prigradska naselja Reku i Starigrad. Projekt stoji 8,5 milijuna kuna, a sufinanciran je novcem EU fonda s maksimalnim iznosom javne potpore od 7,5 milijuna kuna. Dio novca povučen je lani, a dio će biti ove godine.

Ove godine kreću i druge investicije koje se većim dijelom financiraju iz fondova Europske unije. Riječ je, prije svega, o izgradnji novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Starigradu. Projekt je ukupno vrijedan 8,4 milijuna, a iz Europe za taj objekt stiže 6,4 milijuna kuna.

Uskoro se pak očekuje i početak realizacije projekta reciklažnog dvorišta u Herešinu vrijednoog oko pet milijuna kuna. Tu je i energetska obnova OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog koja će stajati blizu šest milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, do kraja kolovoza očekuje se potpisivanje ugovora za izgradnju reciklažnog dvorišta. ali i završetak radova obnove objekta dječjeg vrtića u Svilarskoj.


Tagovi: EU KOPRIVNICA PROJEKTI

NEDAVNO OBJAVLJENO