Novi stadion tema Gradskog vijeća. Gradonačelnik nije optimističan…

Objavljeno, 18. prosinca 2023. Vijesti
# Foto: FORMA BIRO / Idejno rješenje novog stadiona u Koprivnici s 8000 mjesta
AUTOR
Redakcijski tekst

Ambiciozan projekt izgradnje gradskog stadiona u Koprivnici bio je tema sjednice Grdaskog vijeća u ponedjeljak.

Vijećnika Domovinskog pokreta Davora Milakovića zanimalo je kad počinje gradnja novog stadiona s obzirom da je premijer Andrej Plenković, kako je rekao, najavio da će sufinancirati gradnju više nogometnih stadiona u Hrvatskoj, među ostalim i onaj u Koprivnici.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) nije toliko optimističan kad je riječ o državnom sudjelovanju u toj velikoj investiciji vrijednoj otprilike 15 milijuna eura i s više od 8000 natkrivenih sjedećih mjesta.

“Podupiremo taj projekt i imamo redovnu komunikaciju sa Slavenom Belupom o svemu. Bili smo uključeni i u idejno rješenje. No, prije nego što se krene u tu veliku investiciju, voljeli bismo znati koliko će država uložiti u to, a koliki je udjel UEFA-e i HNS-a.

Privatna inicijativa

Onda ćemo lako doći do toga koliki je udjel Grada u cijeloj investiciji. Na žalost, u proračunu koji je izradila Vlada nema našeg stadiona, ja tamo vidim samo Maksimir i Poljud koje će država financirati.

Hoće li, dakle, išta biti od novog stadiona u Koprivnici, kako se to najavljivalo? Na žalost, ja u programu Vlade RH to ne vidim”, odgovorio je gradonačelnik.

Zaključuje kako će država vjerojatno podupirati gradnju i obnovu Maksimira i Poljuda, a stadion u Osijeku i najava novog u Rijeci su čista privatna inicijativa. Ostaje vidjeti kakav model pronaći kad je riječ o stadionu u Koprivnici.


Tagovi: GRADSKO VIJEćE KOPRIVNICA SLAVEN STADION

NEDAVNO OBJAVLJENO