Novi slučajevi trovanja pićima u Varaždinu i Zagrebu!

Objavljeno, 08. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Vili Beroš u posjetu koprivničkoj bolnici / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

U Zagrebu i Varaždinu šest je pacijenata zatražilo liječničku pomoć zbog sumnje u trovanje bezalkoholinim pićima, Coca-colom i vodom Romerquelle.

Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je u srijedu ujutro kako imaju “nekoliko novih bolesnika, četiri u KBC-u Zagreb, jednog u Vinogradskoj na opservaciji i sumnja se na ozljeđivanje kemijskim elementima, i jedan je u Varaždinu”.

Ministar kaže kako je riječ o blažim simptomima i većina će biti otpuštena na kućno liječenje. Dodaje i kako se ne može reći da su svi slučajevi povezani s konzumacijom Coca-colinih pića.

Prema neslužbenim informacijama koje su jutros procurile iz izvora bliskih istrazi, čini se kako se sumnja na trovanja pićima iz bočica čiji se čepovi mogu otvoriti rukom. Odnosno, nema potvrde da je trovanje nastupilo i konzumiranjem ugostiteljske Coca-cole za čiji je čep potreban otvarač.

Riječ je o pićima koja se pune u različitim državama, prije svega Hrvatskoj i Austriji. Zbog toga se najviše sumnja na sabotažu tijekom transporta ili manipulacije pićima prije dolaska na prodajna mjesta – da je netko namjerno u neke bočice ubacivao štetnu tvar, kiselinu ili lužinu.

No, to su zasad samo nepotvrđene informacije, a više će se znati nakon što se o svemu službeno oglase policija i istražitelji.


Tagovi: COCA-COLA PIćA TROVANJE VILI BEROš

NEDAVNO OBJAVLJENO