PRVA SJEDNICA U NOVOM SAZIVU

Novi šef Nadzornog odbora Podravke sve direktore pozvao na sjednicu u utorak

Objavljeno, 22. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (čuvena Podravkina žlica)
AUTOR
Redakcijski tekst

Nadzorni odbor Podravke u utorak će raspravljati o polugodišnjim financijskim izvještajima koji će nakon toga biti javno objavljeni na Zagrebačkoj burzi.

U prvom tromjesečju ostvarena je dobit od čak 80 milijuna kuna uz prihode veće od milijardu kuna, što je bio povijesno najbolji rezultat na početku godine. Značajan rast u odnosu na isto razdoblje lani ostvaren je unatoč činjenici da je u prošlogodišnjoj prodaji bio i efekt ranog Uskrsa, za razliku od ove godine kad je Uskrs bio potkraj travnja.

Posebna je vijest da će poslovne rezultate sutra prvi put ‘češljati’ novi Nadzorni odbor na čelu sa Želimirom Vukinom, uglednim menadžerom bogate karijere. Bio je, među ostalim, član uprave Plive, predsjednik uprave Lure te član uprave rovinjskog Adrisa.

Nova članica NO-a Podravke je i prof. dr. Marina Dabić, koja je karijeru počela u slavonskobrodskoj kompaniji Đuro Đaković. Danas je sveučilišna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te jedna od najcitiranijih hrvatskih znanstvenica.

Član NO-a Tomislav Kitonić pak najveći dio poslovne karijere proveo je u Agrokoru, gdje je obnašao i dužnost predsjednika uprave Leda.

Prema neslužbenim informacijama, na sjednici NO-a mogli bi se pojaviti i svi izvršni direktori Podravke jer se Vukina i novi članovi NO-a žele osobno upoznati s njihovim zaduženjima i djelokrugom posla.


Tagovi: NADZORNI ODBOR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO