Novi Podravkin ajvar u tubi osvaja Europu

Objavljeno, 04. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / PLIVIT TRADE / Podravkin ajvar squeeze stigao u švedski lanac DollarStore
AUTOR
Robert Mihaljević

Čini se da je novi Podravkin izum – ajvar u squeeze ambalaži u koju se pakira i ketchup – sve popularniji u Europi.

Dokaz tome stiže ovih dana iz Švedske gdje su prve velike palete Podravkina squeeze ajvara stigle u popularni maloprodajni lanac s niskim cijenama DollarStore.

Podravka je s brojnim proizvodima, od kojih je ajvar najpopularniji, već prisutna u skandinavskim zemljama. No, DollarStore je novi važan kanal prodaje s obizrom da se radi o popularnom hard diskonteru koji ima više od 130 maloprodajnih objekata u Švedskoj i Danskoj.

U visokoregalna skladišta DollarStorea stiglo je više od 130 velikih ekspo paleta Podravkina ajvara u squeeze ambalaži, otkrio je Podravkin poslovni partner na tim tržištima, distribucijska tvrtka Plivit trade.

“Uz Podravka ajvar, uskoro će u DollarStoreu biti i više Podravkinih artikala. Jako smo ponosni i sretni što otvaramo ovaj novi kanal prodaje i veselimo se odličnoj zajedničkoj suradnji”, ističu u Plivit tradeu.

Podravkin ajvar iznimno je popularan na stranim tržištima te je najvažniji proizvod tvornice za preradu voća i povrća Kalnik u Varaždinu. Prema podacima otprije nekoliko godina, čak 75 posto ajvara iz te tvornice završavalo je u izvozu: ključna tržišta su Njemačka, Švedska i Poljska.

U DollarStore stiglo više od 130 paleta Podravkina ajvara / Foto: Plivit trade

Proizvodnja squeeze ajvara u tubi počela je ujesen 2022. godine. Nova linija vrijedna je oko 5,5 milijuna eura, a omogućila je četiri puta veću proizvodnju squeeze proizvoda: s 5000 komada po smjeni na 20.000 komada. Polovica novca osigurana je iz EU fondova.


Tagovi: AJVAR DOLLARSTORE PODRAVKA šVEDSKA

NEDAVNO OBJAVLJENO