ZNANJE ILI KRITERIJ OCJENJIVANJA

Novi podaci: najviše odlikaša u Hrvatskoj ima Koprivničko-križevačka županija

Objavljeno, 24. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA (nagrađeni najbolji učenici i njihovi mentori)
AUTOR
Robert Mihaljević

Čak 30 posto učenika srednjih škola iz Koprivničko-križevačke županije prošlo je s peticom, što je najviše u Hrvatskoj, pokazuju podaci koje je u petak novinarima predstavila ministrica Blaženka Divjak.

Grad Zagreb je po odlikašima drugi, s oko 29,5 posto takvih učenika. Na začelju te liste su srednjoškolci iz Požeško-slavonske i Ličko-senjske županije. Oni su imali manje od 20 posto odlikaša tijekom protekle školske godine.

Kad se gleda prosjek svih prolaznih ocjena kod svih učenika, ispada da su najbolji u Varaždinskoj županiji s prosjekom uspjeha od 4.07. Drugo i treće mjesto dijele Koprivničko-križevačka županija i Grad Zagreb s prosjekom općeg uspjeha od 4.06.

Nove podatke o općem uspjehu učenika u Hrvatskoj prvi je objavio portal srednja.hr.

Objavljeno je i kako su u prosjeku najviše neopravdanih sati imali učenici iz Zadarske županije, čak 5,43 po đaku. Iza njih je Šibensko-kninska, u kojoj je protekle školske godine svaki učenik imao 5,33 neopravdana školska sata.

Najbolji u Hrvatskoj su učenici iz Krapinsko-zagorske županije koji su imali 1,70 neopravdanih sati, te iz Varaždinske županije s 1.71 neopravdan sat.


Tagovi: BLAžENKA DIVJAK ODILKASI UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO