NAPLAĆUJU ISPLATU GOTOVINE

Novi namet banaka razbjesnio njihove klijente: ‘Pa, ovo je legalna pljačka’

Objavljeno, 06. studenoga 2019. Financijer
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zagrebačka i OTP banka uvode naknadu za isplatu gotovine na šalterima, a o tome ozbiljno razmišljaju i u PBZ-u. Time, kažu, žele rasteretiti poslovnice i klijente potaknuti da više koriste bankomate i digitalno bankarstvo.

U Zabi se naplaćuje 1,95 kuna po transakciji, a klijenti i dalje bez naknade mogu podizati novac na bankomatima te se služiti mobilnim i online bankarstvom. U OTP-u pak otkrivaju kako će oni naplaćivati četiri kune po isplati, doznaje Tportal.

OTP banka ističe kako se naknada neće naplaćivati za gotovinske isplate manje od 100 kuna dnevno. U PBZ-u to također najavljuju i tumače da digitalni kanali mijenjaju način poslovanja banaka.

Klijenti su uglavnom ogorčeni uvođenjem naknade za podizanje gotovine na šalterima banaka. Denis, tako, u svojem komentaru piše sljedeće: “Kao paušalac u Raiffeisenu plaćam naknadu za uplaćivanje love na vlastiti račun. Najveća pljačka u Hrvatskoj je legalna pljačka“.

Zlatko pak piše kako ka obrtnik redovito uplaćuje utržak u banku i za to plaća proviziju.

“Zamislite, donesem svoj novac u banku i moram platiti, a sad su izmislili ako podižem taj novac opet ću morati platiti“, ogorčen je Zlatko.


Tagovi: BANKE GOTOVINA NAKNADA OTP ZABA

NEDAVNO OBJAVLJENO