ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Novi kamioni za odvojeno prikupljanje otpada već su u punom pogonu

Objavljeno, 27. srpnja 2021. Zeleno
# Foto: KOMUNALAC / Novi kamioni
AUTOR
Redakcijski tekst

Održana je završna konferencija projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada za uslužno područje Komunalca d.o.o. Koprivnica“.

Na konferenciji su kao govornici sudjelovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat, direktorica sektora strateško planiranje, razvoj i EU projekti Robertina Zdjelar, direktor sektora gospodarenje otpadom Saša Grubačević i Vlado Balent ispred tvrtke Tehnix.

Dosad su novim kamionima sakupljene ukupno 544 tone otpada što dodatno pridonosi povećanju efikasnosti održivog gospodarenja otpadom u Koprivnici i uključenim općinama, sukladno Planu gospodarenja otpadom grada Koprivnice za razdoblje 2018. – 2023. te sporazumu o zajedničkom gospodarenju otpadom s pripadajućim općinama uslužnog područja Komunalca.

Završna konferencija u Domu mladih / Foto: Komunalac

Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014. – 2020. Ukupna ugovorena vrijednost projekta iznosi 2.625.610 kuna, od čega je Komunalac ostvario pravo na bespovratna sredstva u iznosu 1.480.000 kuna.

Kupnjom navedenih komunalnih vozila stvoreni su uvjeti za ubrzanje procesa prikupljanja odvojeno sakupljenog otpada s kućnog praga i zelenih otoka s uslužnog područja Komunalca d.o.o., a sve sukladno procjenama povećanja navedenog korisnog otpada.

Osim nabave komunalnih vozila, projekt uključuje i obrazovne aktivnosti kako bi se povećala svijest građana o potrebi pravilnog odvajanja korisnog otpada te smanjenju količina otpada koji se odlaže na odlagalište.

Izvor: Komunalac


Tagovi: KAMIONI KOMUNALAC KONFERENCIJA OTPAD

NEDAVNO OBJAVLJENO