DESET PODUZETNIKA POTPISUJE UGOVORE

Novi investitori stižu u gradske poslovne zone, među njima i tvornica obuće

Objavljeno, 09. siječnja 2020. Financijer
# Foto: DANICA,HR / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / Tvornica Silens u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

Tvornica obuće Silens iz Koprivnice u kojoj je zaposleno oko 120 radnika seli se iz gradskog središta u poslovnu zonu Dravska.

Gradonačelnik Mišel Jakšić odobrio je Silensu pravo građenja u poduzetničkoj zoni po cijeni od 1,10 kuna po kvadratu za prvih 48 mjeseci, a kasnije će plaćati 3,10 kuna. Silens želi parcelu od 5000 četvornih metara.

Vlasnik kompleksa nekretnina u Marofskoj u kojoj je trenutačno Silens je koprivnički poduzetnik i gazda Eurospužve Milan Gajski. Neslužbeno se govori kako je za cijeli kompleks na atraktivnoj lokaciji zainteresiran investitor koji bi tamo gradio veliki trgovački centar.

Silens je, inače, tvrtka koju je na razvalinama posrnule tvornice obuće Sloga osnovala bivša ‘slogašica’ Zrinka Petrovčić koja je time spasila 120 radnih mjesta. Silens je lani ostvario oko 22 milijuna kuna prihoda i oko 130.000 kuna neto dobiti.

STIŽE I AKROPOLA

Osim Silensa, u gradske poslovne zone uskoro dolaze koprivničke tvrtke Mavik i Osnova te virovska Akropola. I njima je odobreno pravo građenja po cijeni od 1,01 do 1,10 kuna za kvadrat prvih 48 mjeseci, a parcele su površine oko 4000 četvornih metara.

Mavik će u Dravskoj izgraditi prodajno-skladišni objekt za željezarijsku robu, alat i sve što je potrebno za gradnju, stanovanje i vrtne radove.

Tvrtka Osnova pak u Dravskoj gradi poslovno-skladišnu građevinu za skladištenje radnih strojeva i opreme potrebne za izvođenje građevinskih radova na objektima niskogradnje i visokogradnje.

Akropola iz Virja dolazi u poslovnu zonu Radnička uz Podravsku magistralu. Riječ je o građevinskoj tvrtki čiji su osnivači koprivnički poduzetnici Krešimir Kopričanec i Nebojša Putniković te virovski poslovni čovjek Krešo Hasan.

Poslovna zona Dravska u Koprivnici
Poslovna zona Dravska u Koprivnici
KREZIĆEV BOOM

Ugovore sa Silensom, Akropolom, Mavikom i Osnovnom gradonačelnik Mišel Jakšić trebao bi potpisati ovih dana.

Nakon što je Gradsko vijeće u srpnju lani usvojilo paket mjera s brojnim olakšicama za ulagače, u poslovne zone dolazi čak deset investitora.

Zemljište je nedavno kupio i zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić. On je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom kod Koprivnice za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.

U Dravskoj bi mogao niknuti pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje. Spominje se i proizvodnja dijelova za montažne kuće. Cijena zemljišta iznosi više od četiri milijuna kuna.

PROIZVODNE HALE

Prije Krezića, gradonačelnik je potpisao ugovore s čelnim ljudima koprivničkih poduzeća Ligo grupa i Superprint koji su dobili pravo građenja u poslovnoj zoni u Dravskoj.

Ligo gradi proizvodnu halu kako bi proširio proizvodnju aluminijske bravarije te montažu staklenih i ventilirajućih fasada. Superprint pak tamo gradi prostor u kojem će obavljati grafičke usluge i tiskarske usluge.

U listopadu je potpisan ugovor s vlasnicima Pobisa Borisom Poljakom, Auto Lorisa Danijelom Zelenkom te Auto logistike Karlom Babićem. Riječ je o ugovorima o pravu građenja u poslovnoj zoni Dravska i Radnička.

Procjenjuje se kako će poduzetničke olakšice u poslovnim zonama Dravska i Radnička idućih godina otvoriti nekoliko stotina novih radnih mjesta.


Tagovi: DRAVSKA INVESTITORI OBUćA POSLOVNA ZONA SILENS

NEDAVNO OBJAVLJENO