INVESTICIJA 4,5 MILIJUNA KN

Novi bunari na vodocrpilištu zamijenili postojeće stare pola stoljeća

Objavljeno, 22. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Završeni su radovi na izgradnji i opremanju novih zdenaca na vodocrpilištu Ivanščak u Koprivnici vrijedni oko 4,5 milijuna kuna.

Novi zdenci nakon hidrogeoloških istražnih radova izbušeni su do dubine od 40 metara te opremljeni najmodernijom eklektrostrojarskom opremom u nadzemnim objektima, tumače u Gradskoj upravi.

Nove zdence koji su zamijenili postojeće koji su izgrađeni prije gotovo pola stoljeća obišli su gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada Tomislav Golubić te predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

“Realizacija ove investicije od iznimnog je značaja za Koprivničke vode jer će se novim bunarima osigurati dovoljni kapaciteti pitke vode visoke kvalitete i stabilnost opskrbe pitkom vodom za uslužno područje Koprivničkih voda za narednih nekoliko desetljeća“, ističu u toj tvrtki.

Osim novih zdenaca, Koprivničke vode privode kraju radove vrijedne 2,1 milijun kuna na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u Bukovačkoj ulici, Ulici Sveti Vid i u Ulici Mirni dol u prigradskom naselju Draganovec.

Riječ je o zahvatu na vodovodnoj mreži dugoj 680 metara i kanalizacijskoj od kilometra. Za tu investiciju Koprivničke vode su lani u srpnju potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s agencijom za ruralni razvoj u iznosu od blizu dva milijuna kuna.


Tagovi: BUNARI VODOCRPILIšTE ZDENCI

NEDAVNO OBJAVLJENO