Nova Vegeta koja smanjuje stres osvojila Oscara za ambalažu

Objavljeno, 04. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Nagradu su u Berlinu sinoć preuzeli Podravkini menadžeri Krunoslav Bešvir, Majda Žujo i Sanja Garaj Miloš
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je osvojila ‘dizajnerskog oscara’ za ambalažu novog proizvoda Vegeta&spirulina.

Riječ je o dizajnu posebnog izdanja novog začina koji je u ograničenoj seriji bio proizveden lani u povodu 75. rođendana Podravke.

Dodjela nagrada održana je u petak navečer u Berlinu. Na svečanosti su bili Podravkin glavni direktor Vegete i svih poslovnih programa Krunoslav Bešvir, direktorica marketinga Sanja Garaj Miloš i direktorica korporativnih komunikacija Majda Žujo.

Prirodni sastojci

“Limitirano izdanje našeg novog superfood začina Vegeta & Spirulina nagrađeno je najtraženijom međunarodnom oznakom kvalitete dizajna Red Dot Design Award!

Vegeta&Spirulina proglašena je najboljom od najboljih osvojivši titulu “Red Dot Best of the Best” koja se dodjeljuje najboljima među svim Red Dot dobitnicima koji su se istaknuli vrlo visokom kvalitetom dizajna. Dizajn smo razvili u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey”, rekli su u Podravki.

Vegeta&spirulina od ove je godine u redovnoj prodaji. Spirulina je čudesna modrozelena alga koju zbog svojih svojstava nazivaju i hranom 21. stoljeća.

Nova Vegeta nema pojačivače okusa i sadrži samo prirodne sastojke, primjerice 35 posto sušenog povrća (mrkva, luk, pastrnjak, krumpir, rajčica, poriluk, celer, paprika, peršinov list).

Eliminacija toksina

Uz sušeno povrće, ključni sastojak nove Vegete je spirulina u prahu (10 posto), đumbir, korijander, ljupčac, crni papar, češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje i morska sol.

Foto: Danica.hr / Nagrađeni dizajn s trokutastom kartonskom ambalažom unutar koje je metalna ‘piksa’ s proizvodom

Istraživanja su pokazala da spirulina potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Utvrđeno je kako ima značajno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Stručnjaci, također, tvrde da spirulina pomaže u smanjenju razine hormona stresa koji može povećati rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava i različite vrste raka. Popularna je i kod osoba koje žele smršaviti.


Tagovi: DIZAJN SPIRULINA VEGETA

NEDAVNO OBJAVLJENO