PRIGODNA SVEČANOST

Nova uprava Pevexa otvorila 10 centara i zaposlila još 700 radnika

Objavljeno, 07. listopada 2020. Financijer
# Foto: PEVEX / Novi centar otvoren je u Slavonskom Brodu
AUTOR
PROMO SADRŽAJ

Novi prodaji centar trgovačkog lanca Pevex otvoren je 7. listopada točno u 7 sati ujutro na atraktivnoj lokaciji u Slavonskom Brodu.

Novi prodajni centar zapošljava ukupno 48 djelatnika koji će pomagati kupcima u izboru ponude više od 50.000 artikala domaćih i inozemnih dobavljača.

Pevex je već poslovao u Slavonskom Brodu, no novi je centar na atraktivnijoj lokaciji u Naselju Slavonija II br. 4 te je dodatno zaposlio petero novih djelatnika više u odnosu na stari.

Otvorenje se održalo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Maja Žilić, Nenad Mađerić, Jurica Lovrinčević i Jure Radoš iz Pevexa na otvorenju / Foto: PEVEX

“Nakon otvaranja našeg novog prodajnog centra u Vinkovcima u rujnu ove godine, došlo je i vrijeme da moderniziramo naš centar u Slavonskom Brodu. Novi centar ima bogatiju ponudu koja se prostire na čak 5.118 četvornih metara.

Ovo je još jedan značajan korak u našoj dugoročnoj strategiji gdje želimo biti prisutni u svim sredinama iznad 15.000 stanovnika”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

U odnosu na stari, novi Pevexov prodajni centar u Slavonskom Brodu ima i niz popratnih sadržaja, poput autopraonice i kafića, koji će poboljšati iskustvo kupovine.

Od kraja 2015. godine (zaključna godina poslovanja prethodnog vodstva tvrtke) Pevex je otvorio deset novih prodajnih centara te zaposlio više od 700 novih djelatnika.

Novi centar Pevex u Slavonskom Brodu
Novi Pevexov centar u Slavonskom Brodu / Foto: PEVEX

Pevex danas ima 26 prodajnih centara, od čega 12 u vlasništvu, dok je krajem 2015. godine samo jedan prodajni centar bio vlasništvo tvrtke.

Unatoč korona krizi, planira se i gradnja novih prodajnih centara iduće godine te ulaganje u novi poslovni model dostavnih centara.

“U novoj, 2021. godini planiramo otvaranje čak dva nova centra – u Požegi i Poreču. Također, pokrećemo i poslovni model dostavnih centara.

Dva takva centra planiramo otvoriti već do kraja ove godine – jedan do 500 i drugi do 1000 četvornih metara. Iduće godine otvorit ćemo ih u nizu gradova. Gospić, Ogulin, Otočac, Zabok, Krapina i Knin prve su već oglašene lokacije gdje tražimo zakupodavce, no i druge dolaze u obzir.

Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave Pevexa
Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave Pevexa / Foto: PEVEX

Kruna nove razvojne faze Pevexa je svakako veliki logistički i distributivni centar nadomak Zagreba. Vrijednost te investicije je 300 milijuna kuna, a za realizaciju tražimo zemljište veličine 200.000 četvornih metara”, najavio je Lovrinčević.

No, prije spomenutih investicija Pevex čeka još ove godine otvaranje novog prodajnog centra u Makarskoj, u koji će se u studenom preseliti njegovo poslovanje iz starog centra.


Tagovi: JURICA LOVRINčEVIć NOVI CENTAR PEVEX

NEDAVNO OBJAVLJENO