MARTININA METLA OPET METE

Nova sječa menadžera u Podravki! ‘Odletio’ i istaknuti HDZ-ovac

Objavljeno, 21. veljače 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Nastavlja se smjena menadžera u koprivničkoj Podravki u režiji predsjednice uprave Martine Dalić i njezinih najbližih suradnika.

Kako Danica neslužbeno doznaje, ovih je dana naprasno smijenjen izvršni direktor logistike Marijan Lisjak, inače istaknuti član gradskog HDZ-a i bivši gradski vijećnik stranke. Smjeni je navodno kumovao kaos koji je zatečen u transportu i nezadovoljstvo vozača kamiona koje je skoro preraslo u štrajk.

Marijan Lisjak / Foto: Podravka

Lisjak je zbog toga smijenjen doslovce preko noći. Prošli tjedan dobio je na potpis novi ugovor s drastično nižom plaćom te mu je odmah oduzet službeni automobil. Ugovor je potpisao. Kako smo ovaj vikend otkrili, Lisjak je navodno tražio zaštitu HDZ-ove članice uprave Ljiljane Šapine, ali pomoći nije bilo.

Ovog časa još nije poznato tko bi ga mogao naslijediti. No, spekulira se o više imena, među ostalim i o onome bivšeg Podravkina menadžera Darija Galinca, sadašnjeg izvršnog direktora informatike u Francku. Inače, Galinec je bio dugogodišnji direktor Podravkine logistike, ali i informatike.

PROMJENE U RAZVOJU

Naši dobro upućeni izvori iz Podravke tvrde pak kako je pred smjenom i direktorica istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović, inače sestra poznate koprivničke pjevačice Ivane Ranilović Vanne. Kažu kako se njezinu sektoru zamjera manjak inovacija, odnosno potpuno novih proizvoda.

Na njezino mjesto trebao bi, barem se tako spekulira, zasjesti Ivica Vidaković, jedan od direktora u sektoru razvoja. Vidaković je, inače, i važan kadar koprivničkog HDZ-a te član gradskog odbora stranke. No, tu informaciju nismo mogli potvrditi.

Jasmina Ranilović / Foto: DANICA.HR

Pozicija se, kako doznajemo, ozbiljno ljulja i direktoru poslovnog programa Riba Velimiru Vrhovskom, i to zbog lošijih rezultata u toj kategoriji. Ovog časa nije poznato tko bi ga mogao naslijediti.

Nova uprava Podravke, inače, kreće u novi petogodišnji mandat u četvrtak, 24. veljače. Uz Martinu Dalić, u upravi će biti Ljiljana Šapina, Davor Doko, Milan Tadić i Ivan Ostojić.


Tagovi: MARIJAN LISJAK MENADžERI PODRAVKA SMJENA

NEDAVNO OBJAVLJENO