VEĆ DVAPUT OSUĐIVAN

Nova optužnica protiv osuđenog bravara: uzme kaparu i više se ne javlja

Objavljeno, 09. rujna 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Palača pravde u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Potvrđena je nova optužnica protiv Tomislava Čička (41), osuđivanog prevaranta iz Gornjeg Laduča kod Zaprešića, kojeg se tereti za prijevaru u gospodarskom poslovanju u okolici Koprivnice.

Prema optužnici koju je ovih dana prihvatio Općinski sud u Koprivnici, tereti ga se da je lani u lipnju “Željku iz Reke kod Koprivnice neistinito prikazao da će mu za iznos od 12.000 kuna izraditi i postaviti kovanu ogradu na kući u roku od 40 dana od dana uplate predujma u iznosu od 6000 kuna”, ali to nikad nije učinio.

S obzirom da je dvaput pravomoćno osuđivan, tužitelji za njega traže deset mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Naša redakcija posljednjih je mjeseci komunicirala s desetak ljudi, uglavnom iz okolice Zagreba i Podravine, koji tvrde da im je Čičko također ostao dužan novac. Neki od njih također su podnijeli kaznene prijave protiv njega.

Priča svih tih ogorčenih ljudi uglavnom je u dlaku ista: Čičko otvori poduzeće za deset kuna, ugovori poslove izrade kovanih ograda ili sličnih proizvoda od metala, uzme kaparu i – više se ne javlja.

Grupa na Facebooku

Prevareni su se udružili i otvorili grupu na Facebooku u kojoj razmjenjuju iskustva i dogovaraju se o zajedničkim kaznenim prijavama. Uporni su da mu konačno stanu na kraj.

Prema podacima Ministarstva pravosuđa, dvaput je pravomoćno osuđen za prijevare, ali niti jednom nije završio u zatvoru.

Osuđivan je presudom Općinskog suda u Novom Zagrebu od 5. ožujka 2018. za kazneno djelo prijevare, za što je dobio šest mjeseci uvjetno, te presudom istog suda od 24. srpnja 2018. za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, za što je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno.

Tomislav je direktor i vlasnik jednostavnog poduzeća Bravarija Čičko registriranog za deset kuna sa sjedištem u Gornjem Laduču. No, njegovo poduzeće u neprekidnoj je blokadi još od lanjske veljače, dakle mnogo prije nego što je preko njega počeo sklapati poslove po Koprivnici.

Imao je poduzeće Čičko interijeri u okolici Zagreba, također osnovano za deset kuna, ali to je društvo početkom ove godine po sili zakona likvidirano.


Tagovi: KAPARA OPTUZNICA TOMISLAV CICKO

NEDAVNO OBJAVLJENO