Nova afera naše direktorice: optužena da je ‘maznula’ 508.000 eura

Objavljeno, 20. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: ARHIV / Nataša Latković, ranije Lacković
AUTOR
Robert Mihaljević

Direktorica varaždinske tvrtke, kojoj se već sudi zbog izvlačenja novca iz Državne škole za javnu upravu, zaradila je ovih dana još jednu optužnicu.

Riječ je o Nataši Latković (48) koja se ranije prezivala Lacković, s prebivalištem na području Varaždina. Tužiteljstvo je tereti da je 2019. i 2020. kao direktorica tvrtke Madena kreativa Prelog s računa u više navrata nezakonito podigla ukupno 508.000 eura.

Utaja poreza

Osim toga, tereti se da je utajila porez u iznosu 227.000 eura te da nije vodila poslovne knjige tvrtke kojoj je bila na čelu. Direktorica je sve poricala tijekom istrage navodeći kako je u to vrijeme imala privatnih problema zbog rastave braka.

Tvrdi kako je tu firmu kupila i pokrenula posao vezan uz EU projekte. Kaže kako je sva roba preuzeta i sve je plaćeno pa joj nije jasno u čemu je uopće problem. No, terete je brojni materijalni dokazi te iskazi svjedoka.

Nataša Latković dospjela je u fokus istražitelja nakon izbijanja afere Janaf jer se njezina tvrtka spominje u suradnji s Elektrocentrom Petek koji je, kako tvrdi Uskok, dobivao namještene poslove u Janafu. Na koncu u toj suradnji nije bilo ništa sporno, ali istraga je dovela do drugih sumnji.

Već joj se sudi

Nataši Latković, nekadašnjoj pomoćnici ravnateljice Državne škole za javnu upravu prezimena Lacković, sudi se pod optužbom da je iz škole nezakonito izvukla ukupno 304 tisuće eura

Novac je, prema optužnici, isplaćen tvrtkama Thorium Consult, Neos i PureAchieve, i to za usluge koje, tvrde tužitelji, nikad nisu obavljene. Dio novca direktori tih tvrtki, prema optužnici, vratili su upravo njoj.

Osim toga, varaždinska direktorica Latković (tada Lacković) optužena je i da je službenom kreditnom karticom Državne škole za javnu upravu plaćala privatne troškove. Suđenje za taj slučaj je u tijeku, za novi tek treba početi.


Tagovi: DRZAVNA SKOLA NATAšA LACKOVIć NATAšA LATKOVIć NOVAC OPTUZNICA VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO