NAKON SREBRA NA SP-U U RUSIJI

Nogometnim šefovima bogate nagrade, novac dobio i koprivnički HDZ-ovac

Objavljeno, 11. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: HNS (Markulin je drugi slijeva)
AUTOR
Redakcijski tekst

Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza bogato su nagrađeni nakon uspjeha reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Prema informacijama koje je ekskluzivno otkrio portal Telegram, 16 članova najvišeg tijela HNS-a dobilo je ukupno oko 3,2 milijuna kuna.

Članovi IO-a u prosjeku su, tako, dobili po 200.000 kuna. Među njima je i jedan od petorice dopredsjednika Izvršnog odbora HNS-a Robert Markulin, inače drugi čovjek NK Slavena i utjecajni koprivnički HDZ-ovac.

Telegram piše kako su posebno suspektne isplate nagrada HDZ-ovim općinskim načelnicima Đuri Bukviću, Nenadu Horvatiću i Slavku Prišćanu. Oni, naime, kao politički dužnosnici – a to nedvojbeno jesu – ne bi smjeli primati darove vrjednije od 500 kuna.

Posebno je zanimljivo da je hadezeov trojac, prema novom zakon o sportu, zbog sukoba interesa odavno morao dati ostavke na svoje funkcije u Izvršnom odboru HNS-a. No, oni su i dalje tamo. ‘Genijalci’ iz HNS-a, naime, imenovali su ih članovima Savjeta Izvršnog odbora.

Formalno, dakle, nemaju izvršne funkcije u sportu i na sastancima nemaju pravo glasa, ali neformalno su i dalje članovi najvažnijeg tijela HNS-a.


Tagovi: HNS NAGRADA REPREZENTACIJA ROBERT MARKULIN

NEDAVNO OBJAVLJENO