MAJKO MILA

Noćna potjera za pijanim vozačem! Policija: Nismo mu mi razbili nos…

Objavljeno, 03. rujna 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Filmska potjera za mortus pijanim vozačem u prvim minutama četvrtka noćas u Obrankovcu kod Ludbrega.

Varaždinska policija upravo javlja kako su pokušali zaustaviti vozilo koje je iz pravca Svetog Đurđa krivudalo po cesti oko 15 minuta iza ponoći.

“Pokušali su zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju po državnoj cesti i po nerazvrstanim cestama kroz Poljanec i Madaraševec sve do Hrženice.

Dolaskom u Hrženicu, skrenuo je na nerazvrstanu cestu, a potom sišao i na livadu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip.

Vozač je nakon toga izašao iz vozila te pokušao pobjeći, zbog čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile.

Naknadno je utvrđeno da se radi o 34-godišnjaku, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,19 promila, i to prije stjecanja prava na upravljanje, dok je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i obavezno osiguranje.

Vozač je doveden u Policijsku postaju Ludbreg gdje su ga liječnici pregledali. Utvrđeno je da nije zadobio nikakve ozljede prilikom uporabe sredstava prisile, ali je prilikom udara vozila u zemljani nasip zadobio ozljedu nosa zbog udara glavom u upravljač.

Smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda.

Za počinjene prekršaje prijeti mu kazna od 69.000 kuna i zatvor do 60 dana, zabrana upravljanja od 9 mjeseci te izricanje 15 negativnih prekršajnih bodova”, ističu u varaždinskoj Policijskoj upravi.


Tagovi: PIJANI VOZAč POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO