Noćas oko 2 ujutro pijani se balavac (18) utrkivao s policijom po Križevcima

Objavljeno, 25. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pijani mladić (18) bježao je noćas policiji koja ga je oko 2.10 sati ujutro pokušavala zaustaviti u Križevcima.

Pritom je napravio pravi rusvaj, ali na koncu je ipak sustignut i uhićen, otkrivaju u ponedjeljak ujutro iz koprivničke Policijske uprave.

“Noćas oko 2.10 sati, u Križevcima u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog, u nadzoru cestovnog prometa zatečen je golf zagrebačke oznake kojim je pod utjecajem alkohola od 0,89 promila upravljao 18-godišnji vozač.

Nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje ulicama grada Križevaca.

Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Ulicom J.J.Strossmayera, prošao je kroz raskrižje bez zaustavljanja uz povećanje brzine kretanja vozila, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svijetlo.

Nadalje, dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika na zelenu površinu i prednjim dijelom vozila udario u metalni stup prometnog znaka te nastavio kretanje do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića gdje se zaustavio.

Prilikom ponovnog pokušaja kretanja te postizanja gornje granice okretaja motora došlo je do proklizavanja pneumatika i izbacivanja kamene podloge na policijsko vozilo.

Nadalje, prilikom policijskog postupanja 18-godišnjak je vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja te se provodi kriminalističko istraživanje”, kažu danas u policiji.


Tagovi: BJEžAO POLICIJI KRIžEVCI PIJAN

NEDAVNO OBJAVLJENO