NO Podravke dobit će nove članove. Zarađivat će 20.000 kn mjesečno

Objavljeno, 06. travnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ivan Ostojić i Želimir Vukina otišli su iz NO-a Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Nadzorni odbor Podravke do ljeta će doživjeti temeljitu rekonstrukciju, što je dijelom najavljeno i u sazivu glavne skupštine dioničara koja će se održati 17. svibnja.

Nakon što je Želimir Vukina lani u studenome naprasno dao ostavku na mjestu šefa NO-a Podravke, a razlozi se povezuju s procesom prodaje Podravkinih nekretnina u Ljubljani, Nadzorni odbor funkcionira u krnjem sastavu s osam od mogućih devet članova.

Uz to, potkraj lipnja istječe mandat članovima NO-a iz redova mirovinaca Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću. Za nove članove NO-a na mandat od četiri godine predloženi su Darko Prpić i Damir Čukman, obojica iz Zagreba.

Predstavnica radnika

Prpić je osnivač i čelni čovjek tvrtke Darfin koja se bavi uslugama vještačenja iz područja financija, računovodstva i vrijednosnih papira te računovodstvenim i poreznim savjetovanjem. Damir Čukman pak čelni je čovjek tvrtke N3 Capital Partners za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

No, tko će ući u Nadzorni odbor umjesto Želimira Vukine, ovog časa nije poznato. Čini se kako se mirovinski fondovi još nisu dogovorili o njegovu nasljedniku.

Mandat u srpnju istječe i radničkoj predstavnici Kseniji Horvat, koju na tu dužnost imenuje Radničko vijeće Podravke. Još nije odlučeno tko će od ljeta predstavljati radnike u NO-u Podravke. Postoje, doduše, neslužbene informacije da se Ksenija Horvat navodno povlači, ali nema potvrde da je to tako.

Lijepe naknade

Na čelu NO-a je Damir Grbavac, bivši šef mirovinskog fonda Raiffeisen OMF. Državu predstavljaju trojica HDZ-ovaca: šef HGK-a Luka Burilović, čelnik koprivničkog HGK-a Krunoslav Vitelj i direktor koprivničke poslovnice Hrvatskih šuma Damir Felak.

U NO-u još je i Petar Miladin, također predstavnik mirovinskih fondova. Mirovinci ovog trena u NO-u imaju četvero članova, država tri, a radnici jednog predstavnika. Deveto mjesto nakon ostavke Vukine nije, dakle, popunjeno.

Članovi Nadzornog odbora za svoj rad dobivaju lijepe iznose. Tako je šef NO-a Vukina lani dobivao čak 30.700 kuna bruto mjesečno, a njegov zamjenik Luka Burilović oko 26.000 kuna bruto. Obični članovi primaju naknadu od 20.200 kuna bruto mjesečno, bez obzira bila tog mjeseca sjednica ili ne.


Tagovi: DAMIR čUKMAN DARKO PRPIć NADZORNI ODBOR PODRAVKA žELIMIR VUKINA

NEDAVNO OBJAVLJENO