NEUSPJEŠNO SUĐENJE

Nina je vozila pijana, ali sud je odbacio policijsku prijavu protiv nje

Objavljeno, 04. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Nina je oko 23 sata upravljala automobilom pod utjecajem alkohola, što je policija utvrdila alkotestiranjem. No, sud je na koncu odbio tužbu protiv nje i prošla je bez kazne.

Kako se to dogodilo? Slučaj seže još u rujan 2018. godine kad je, prema policijskoj prijavi, Nina “u 23,05 sati u Sesvetama upravljala osobnim automobilom zagrebačke oznake i kretala se Kobiljačkom ulicom u smjeru zapada pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 0,54 promila”.

“Sud je zakazao raspravu za dan 5. studenoga 2019. i 6. veljače 2020. godine, ali dostava poziva za okrivljenu je vraćena ‘obaviješteni nije podigao pošiljku’. Nakon toga je ponovno zakazana rasprava 2. lipnja 2020. te se na uredan poziv suda okrivljena nije odazvala niti ispričala svoj nedolazak.

Nadalje je izdan dovedbeni nalog za okrivljenu koji nije izvršen, te je nakon toga pozivan svjedok Marko D., policijski službenik koji se na nekoliko urednih poziva suda nije odazvao, niti ispričao svoj nedolazak.

U međuvremenu je, tako, nastupila apsolutna zastara”, izvijestila je prekršajna sutkinja u pravomoćnoj presudi kojom je ovih dana odbijena tužba protiv Nine.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO