Nikola vozio pijan pa se svađao s policijom. Kažnjen sa 7000 eura!

Objavljeno, 12. ožujka 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Nikola (30) i Saša (21) dobro će zapamtiti jutro kad su se pijani u automobilu posvađali i naguravali s policajcima. Izrečena im je najviša kazna ikad u Hrvatskoj!

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj studenoga lani oko 10 sati u mjestu Dapci kod Čazme. Nikola je vozio vw golf pod utjecajem alkohola od 1,43 promila, a suvozač Saša napuhao je 1,78 promila.

“Šta ste me zaustavili, pustite me na miru, šta hoćete, ne znate vi tko sam ja, s kim imate posla, vikao je na policiju koja ga je zaustavila. Kako nije prestajao, stavili su mu lisice nakon čega Nikola pruža aktivan otpor odbijajući sjesti u službeno vozilo i udarao je nogama u isto.

Zašto dirate mog prijatelja, zašto nas zaje*avate, ne znate tko smo mi, pridružio mu se i Saša te je policiju ometao u postupanju jer ih je gurao svojim tijelom i ramenom pokušavajući zapriječiti ulaz u službeno vozilo.

Sve priznali

Saša je također pružao aktivan otpor odbijajući ulazak u službeno vozilo, radi čega su prema istome uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje“, ističe sudac u presudi.

Nikola je proglašen krivim i osuđen na ukupnu novčanju kaznu od čak 6650 eura: 4000 za sukob s policajcima i 2650 eura za vožnju u pijanom stanju. Mora platiti i 340 eura prekršajnih troškova.

Dakle, sve zajedno na koncu ispada gotovo 7000 eura! Kako je bio uhićen te je u zatvoru proveo 15 dana, od kazne mu se oduzima 600 eura. Dobio je i 6 mjeseci zabrane vožnje.

Saša je osuđen na novčanu kaznu od 1000 eura te 340 eura prekršajnih troškova. On je u zatvoru bio tri dana, pa mu se od kazne oduzima 120 eura.

Nikola i Saša su odmah sve priznali i pokajali se, ali sudac nije imao milosti prema njima. Kao otegotna okolnost Nikoli je uzeta ranija višestruka kažnjavanost za prometne prekršaje. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

Sudac: Bili su uporni

“Odlučujući o sankciji sud je, s obzirom na težinu samog prekršaja i okolnosti pod kojima je počinjen, okrivljenima izrekao takvu kaznu jer smatra kako se svrha kažnjavanja može ostvariti upravo izrečenom kaznom i tako utjecati na okrivljenike, ali i na sve ostale da ne čine ovakve ili slične prekršaje.

Kao otegotnu okolnost našao je upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju obzirom da su sa remećenjem javnog reda i mira nastavili i nakon što su upozoreni od strane djelatnika policije pri čemu su pružali i otpor radi čega su djelatnici policije morali uporabiti i sredstva prisile.

Uz to, oba okrivljenika ranije su prekršajno kažnjavana, od toga Nikola višestruko, radi čega nije bilo mjesta primijeni odredbi o ublažavanju kazne iako su okrivljeni priznali počinjenje prekršaja”, naglasio je prekršajni sudac u Bjelovaru.


Tagovi: 7000 EURA čAZMA KAZNA PIJAN POLICIJA SVAđA

NEDAVNO OBJAVLJENO