OSUĐENA NA OSAM MJESECI

Nikola (70) susjedi Tatjani (38) počupao cvijeće, pa ga ona nalemala kamenom

Objavljeno, 17. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Tatjana (38) osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora te susjedu Nikoli (70) kojeg je teže ozlijedila kamenom mora platiti oko 12.300 kuna odštete i sudskih troškova.

Pravosudni je to epilog susjedske svađe u svibnju 2016. zbog posađenog cvijeća koja je prerasla u fizički sukob u kojem je deblji kraj izvukao nesretni umirovljenik. Prema presudi, Tatjana je kamenom Nikoli zadala ozljede cijele lijeve ruke, pazuha i lijeve strane prsišta.

Nikola kaže kako je tog dana vidio da je iza njegove kuće posađeno neko cvijeće, a njega je to smetalo pa ga je počupao. Nakon pola sata vidio je da je to ponovno posađeno, pa ga je opet iščupao.

Potom je došla Tatjana i počela ga gurati rukama, ali on se nije dao. Kasnije ga je pogodila kamenom teškim više od dva kilograma te ga dvaput ošamarila. Ruka mu je od udarca bila sva crna te je završio na operaciji kod kirurga, svjedočio je ozlijeđeni umirovljenik.

Snažna i žilava

Tatjana otkriva kako su se u selo kod Slatine doselili 2012. godine i otad su u lošim odnosima s Nikolom, i to zbog međe.

Tog dana sadila je cvijeće, ali na svome, iako je to bilo sporno jer je trajao postupak za uređenje međe.

“No, vidjela sam kasnije da je cvijeće počupano. Pomislila sam da su to djeca ili pas, pa sam ga opet posadila. Tad sam vidjela Nikolu kako ga čupa. Rekla sam mu da ga ne dira i odgurnula sam ga rukama. Istina je da sam imala kamen u rukama, ali nisam ga bacila, Nikola se sam ozlijedio pritiskajući se na taj kamen”, svjedočila je Tatjana na suđenju.

Susjeda Snježana, međutim, vidjela je kako Tatjana udara Nikolu rukama i kamenom veličine rukomete lopte.

“Tim kamenom ga je udarala po tijelu i po rukama. Nikola ju je odgurivao i nije joj uzvraćao udarce, iako je snažniji jer je muško, ali i Tatjana je, bogme, snažna i žilava”, ispričala je Snježana sucu Općinskoga suda.

Slušaju cajke

Nikolina supruga Radojka navodi da su problemi počeli čim je Tatjana sa suprugom i četvero malodobne djece doselila u njihovo mjesto.

“Glasno puštaju cajke, kasno noću stave zvučnik na dvorište i onda puštaju te cajke pa probude sve susjede”, požalila se Radojka i zaključuje kako teroriziraju cijelo susjedstvo.

Kako je Tatjana već pravomoćno osuđena na osam mjeseci uvjetno za kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesnom ozljedom, to je bio dodatni dokaz da sud prihvati i tužbu za naknadu štete.

Nikola je tražio 18.000 kuna odštete, a Općinski sud u Virovitici dosudio mu je samo 7000 kuna smatrajući da je to dovoljno. Osim toga, susjeda mu mora podmiriti 5300 kuna parničnih troškova.

Što je na koncu bilo s cvijećem posađenim na međi – nije poznato.


Tagovi: CVIJECE KAMEN OZLJEDA SUSJEDI

NEDAVNO OBJAVLJENO