Nikica u 4 ujutro autom izletio u šikaru pa pješice pobjegao policiji

Objavljeno, 09. svibnja 2024. Crna kronika
# Foto: HGSS / Vozilo izletjelo na Papuku / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladić (22) je u ranu zoru automobilom bježao policiji te izletio u grmlje, pa pješice pobjegao u noć.

Prema presudi, on je potkraj ožujka oko 4 sata ujutro upravljao osobnim automobilom u Zagrebu zemljanim putem teretnom Lelijskom ulicom u smjeru sjevera.

U mrklome mraku

Nije se zaustavio na znak policije, već bježeći od njih, dolaskom za 180 metara južnije od kolnika s Fabijanićevom ulicom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, zemljanom izrovanom terenu, vidljivosti i preglednosti, noći bez rasvjete i stanju kolnika.

Zbog toga je u zanošenju sletio izvan zemljanog terena na mekani teren u raslinje gdje se zaustavio. S prednje strane vozila nije imao propisnu registarsku pločicu. Nakon nesreće ostavio je auto otključan i bez nadzora te se pješice udaljio”, navodi se u presudi.

Policajac je bio u potjeri za njim, ali ga nije uspio dostići jer je Nikica bio brži i izgubio se u mrklome mraku. No, tijekom dana je pronađen na adresi stanovanja, a policajac ga je uspio prepoznati pa za suca nije bilo dvojbe tko je te noći upravljao automobilom.

U policijskom izvještaju navodi se kako se nesreća dogodila na križanju Lelijske i Fabijanićeve ulice.

Kazna 170 eura

Cesta na nasipu, ravna, zemljana, suha, bez javne rasvjete, a brzina je ograničena na 50 km/h. Radi se o noći. Osobni automobil pronađen je na mekanom teretnu u raslinju. Na mjestu događaja pronađeni su trgovi zanošenja kotača.

U nesreći je na vozilu oštećena prednja strana: pneumatik desnog kotača s aluminijskim naplatkom, vezni lim i maska te pneumatik lijevog kotača s aluminijskim naplatkom. Vozač je automobil ostavio otključan i bez nadzora”, zaključila je policija.

Sudac je Nikicu proglasio krivim i kaznio s 260 eura. Ako kaznu podmiri u roku od 15 dana od primitka presude, mora platiti samo 170 eura. Presuda je pravomoćna i policija na nju nema pravo žalbe.


Tagovi: BIJEG POBJEGAO POLICIJI POTJERA PROMETNA šIKARA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO