DOBIO DAR OD UPRAVE PODRAVKE

Nije šala: Andrej Plenković na ambalaži Vegete umjesto kuhara s brčićima!

Objavljeno, 02. veljače 2021. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / Plenković s prigodnom ambalažom Vegete
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ruci drži neobičnu Vegetu: na ambalaži je, umjesto simpatičnog brkatog kuhara, njegovo lice.

Nije šala. Posebno dizajniranu Vegetu darovala mu je uprava Podravke prilikom premijerova posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol.

No, neobičan dar držan je u tajnosti sve dok fotografija nije objavljena u tvorničkom glasilu Podravke. U vijesti o Plenkovićevu posjetu, međutim, nije bilo ni retka o tome da je dobio unikatnu Vegetu.

Upravo ta je Vegeta postala jako aktualna nakon što je u utorak objavljeno da će Plenković za predsjednicu uprave Podravke postaviti bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

Unikatnu Vegetu premijer Plenković dobio je kao dar
Plenković drži Vegetu / Foto: Danica.hr / Podravka

Kuhar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom desetljećima je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda. Na ambalažu je stavljen 1964. i otad je zaštitni znak tog planetarno popularnog dodatka jelima.

Inače, Vegeta je 2019. godine slavila 60. rođendan. Godine 1959. u laboratoriju Podravkin tim pod vodstvom prof. Zlate Bartl stvorio je najpoznatiji i najprofitniji Podravkin proizvod.

Zovu ga Podravkino sipko zlato jer je upravo Vegeta najzaslužnija za strelovit razvoj kompanije. Mnogi Koprivničanci i Podravci smatraju kako je prof. Zlata Bartl zbog toga zaslužila veliki spomenik na istaknutom mjestu u gradu.

Ambalaža Vegete kroz povijest / Foto: Podravka

Tagovi: ANDREJ PLENKOVIć PODRAVKA VEGETA

NEDAVNO OBJAVLJENO