ZBOG LOŠIH IZBORNIH REZULTATA

Ni Plenković im nije došao: čelnici lokalnog HDZ-a strahuju da će ih smijeniti

Objavljeno, 17. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: HDZ (sjednica županijskog odbora u Koprivnici)
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog loših rezultata na europarlamentarnim izborima čelnici županijskog i gradskog HDZ-a u Koprivnici strahuju od raspuštanja, neslužbeno doznajemo od visokih stranačkih izvora.

Na EU izborima u Koprivničko-križevačkoj županiji glasalo je 15 posto više birača nego prije pet godina, ali HDZ je dobio čak 40 posto manje glasova nego na prošlim izborima. U Koprivnici su istodobno izgubili 32 posto birača i ostvarili najlošiji rezultat u novijoj povijesti. Poraženi su u svim gradovima županije.

Županijski odbor HDZ-a analizirao je izborne rezultate te zaključke dostavio središnjici koja će na svojim tijelima raspravljati o njima. Kako se neslužbeno može čuti, za izborni neuspjeh ‘okrivili’ su tvrdu desnicu koja je, za razliku od prošlih izbora, išla samostalno sa svojim listama pa su se glasovi rasuli.

Zanimljiva je rasprava, kako se čuje, vođena i na tijelima koprivničkog HDZ-a, a dio članstva za loš rezultat okrivio je medijske afere kojima je Vlada bila izložena tijekom kampanje i na koje nije primjereno reagirala. U svakom slučaju, za priličan podbačaj krivi su im – drugi.

Naš izvor iz lokalnog HDZ-a ne isključuje mogućnost da središnja tijela stranke doista raspuste županijsku i koprivničku organizaciju. EU izbori mogli bi tu biti samo povod jer je vrh HDZ-a nezadovoljan činjenicom da stranka ne participira u vlasti ni u jednom gradu, a na lokalnim je izborima izgubljen i dio općina.

“Gledajte, predsjednik stranke Andrej Plenković nije došao na obljetnicu osnivanja stranke u našoj županiji. A bio je u svim drugim županijskim sjedištima. Teško da je to slučajno”, podsjeća naš izvor iz županijskog HDZ-a.


Tagovi: HDZ IZBORI PLENKOVIC RASPUšTANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO