SUTKINJA MU SE SMILOVALA

Nezaposleni Denis putem Facebooka prodao odjeću, carinici ga odmah ulovili

Objavljeno, 18. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Carinska uprava prijavila je Denisa (40) iz Pitomače jer je prodavao odjeću putem svoje stranice na Facebooku. Otkriven je kad je u poslovnici pošte predao pošiljku s otkupninom od tisuću kuna.

Denis i njegova supruga nezaposleni su i u teškoj su financijskoj situaciji. Otvorili su na Facebooku stranicu Moderne stvarčice i pokušali nešto zaraditi prodajući različitu odjeću.

No, nisu uspjeli prodati baš ništa jer ih je, po svemu sudeći, netko odmah prijavio, pa su carinski inspektori vrlo brzo krenuli u akciju.

Carinska prijava promptno je završila na sudu. Denisa koji je preko svojeg profila otvorio Facebook stranicu prijavili su da se bavi djelatnošću za koju nije bio registriran.

Vesna Blažević, sutkinja prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici, smilovala se pitomačkoj obitelji pa im je odlučila izreći samo opomenu.

“Prekršitelj dosad nije kažnjavan. Nezaposlen je i slabijeg imovinskog stanja, a roba koju je htio prodati manje je vrijednosti. Nikakvih otegotnih okolnosti nema, pa mu sud izriče samo opomenu i oslobađa ga plaćanja troškova postupka”, presudila je sutkinja Vesna Blažević.


Tagovi: CARINA FACEBOOK ODJECA PRODAJA

NEDAVNO OBJAVLJENO