POBRKALI DATUME I ISKAZE

Nevjerojatan propust: provalnici priznali pljačku, sud ih oslobodio!

Objavljeno, 19. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / ARHIV / nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Provalnički trojac u neobičnom je sudskom postupku ovih dana oslobođen za pljačku trgovine u Zagorju premda su tijekom ispitivanja u policiji priznali da su provalili u dućan i odnijeli robu.

U nesvakidašnjem pravosudnom procesu Dejan (41), Zvonimir (39) i Davorin (65) teretili su se za provalu u prodavaonicu u Konjščini 2009. godine. Prema optužnici, oni su se popeli na skladište te razvalili drveni strop i ušli u dućan.

Tamo su uzeli 500 kuna pologa iz blagajne, hrpu bonova za mobitele, cigarete, konzerve i druge prehrambene namirnice. Procijenjena šteta iznosila je oko 10.000 kuna.

Tijekom ispitivanja u policiji, Dejan i Zvonimir sve su priznali i opisali kako su 29. rujna 2009. godine provalili i otuđili robu. Dejan je naveo i kako im je u svemu pomagao Davorin koji ih je vozio automobilom. No, tijekom suđenja odlučili su se braniti šutnjom, a otkriveno je i zašto.

Optužnicom su, naime, terećeni za provalu koja se u istom dućanu dogodila 29. veljače iste godine! No, Općinski sud u Zlataru oslobodio ih je tog krimena jer ničim nije dokazano da je njihovo priznanje vezano i uz tu provalu koja se dogodila sedam mjeseci ranije,

Da cijeli postupak bude bizarniji, pobrinuo se i izvještaj policijske postaje u Zlatar Bistrici u kojem je navedeno kako su trgovinu u Konjščini obišli upravo 30. rujna 2009. godine oko 2 sata iza ponoći, ali nisu primijetili ništa neobično.

Nije bilo znakova provale s vanjske, ali ni unutrašnje strane, stoji u sudskom zapisniku. Kako je to moguće s obzirom da su i provalnici i zaposlenice dućana navele kako je bila provala i krađa – uopće nije jasno iz obrazloženja oslobađajuće presude.

Općinsko državno odvjetništvo žalilo se na oslobađajuću presudu držeći kako sud nije u dovoljnoj mjeri uzeo u obzir priznanje optuženih tijekom ispitivanja u policiji u prisutnosti njihova odvjetnika.


Tagovi: PLJACKA PRIZNALI PROVALNICI TRGOVINA

NEDAVNO OBJAVLJENO