Večeras u 20 sati spektakl na otvorenju Ljeta na Zrinskom u Koprivnici

Objavljeno, 14. srpnja 2023. Zabavno
# Foto: HRT / SCREENSHOT / Zbor HRT-a izvodi Carminu Buranu
AUTOR
Redakcijski tekst

U petak službeno počinje ovogodišnje Ljeto na Zrinskom u Koprivnici s mnogo odličnih koncerata, popularnih filmskih projekcija pod zvijezdama i sadržaja za najmlađe.

Ljeto počinje danas u 20 sati, a za otvaranje organizatori su priredili nešto posve novo i drugačije, pravi spektakl pod vedrim nebom!

Naime, Zbor HRT-a uz soliste i instrumentaliste pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića izvest će proslavljenu Carminu Buranu Carla Orffa, kantatu za soliste, zbor, dva klavira i udaraljke. Koncert će se održati na pozornici na središnjem trgu.

U Koprivnicu, tako, stiže Zbor HRT-a u sljedećem sastavu: sopranistica Anabela Barić, tenor Siniša Galović i bariton Davor Nekjak uz Viktora Čižića i Srebrenku Poljak na klaviru te Krunoslava Benka, Tomislava Kovačića, Davora Marinca, Renata Palatinuša i Frana Krste Šercara na udaraljkama.

Carmina Burana najpoznatije je Orffovo djelo, a ta jedinstvena i snažna kantata podijeljena je u tri djela – ‘U proljeće’, ‘U krčmi’ i ‘Ljubavno nadmetanje’.

Ljeto na Zrinskom utorkom i četvrtkom od 21 sat u gradskom parku nudi filmske projekcije Kina pod zvijezdama koje proteklih godina oduševljava mališane i odrasle. I ovaj put bit će prikazani animirani filmski hitovi u kojima će svi uživati.

Od 27. do 29. srpnja održat će se Rock live u prostoru Kampusa. Bit će to trodnevna rock zabava s vrlo jakim imenima: nastupit će Urban&4, Psihomodo Pop, Edo Maajka i Brkovi te brojni drugi izvođači.

Nakon trodnevne Rock live zabave, Ljeto na Zrinskom nastavlja s koncertnim događajima u središtu grada, na glavnoj pozornici. U nedjelju, 13. kolovoza, koncertna događanja na Ljetu na Zrinskom zaključuju nastupi BC Brass Quinteta u 20 sati te u 21 sat Miroslava i Gordane Evačić.

Valja podsjetiti i kako se pravi ljetni spektakl nakon toga seli na koprivničke bedeme gdje se od 17. do 20. kolovoza (od četvrtka od nedjelje) održava Renesansni festival, najbolja turistička manifestacija u Hrvatskoj prema izboru Hrvatske turističke zajednice.


Tagovi: CARMINA BURANA KONCERT LJETO NA ZRINSKOM

NEDAVNO OBJAVLJENO