POKRENUTA JE ISTRAGA

Nesretnog radnika u silosu zatrpalo osam tona kukuruzne prekrupe

Objavljeno, 08. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Silos u Križevcima
AUTOR
Redakcijski tekst

Tužitelji su pokrenuli istragu zbog smrti radnika koji je čistio silos za spremanje žitarica u Križevcima.

Istraga je pokrenuta protiv vlasnika silosa i dvije odgovorne osobe u toj tvrtki koje se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Osumnjičeni su muškarac (39) i žena (43).

Tragedija se dogodila u rujnu 2019. godine, a službena je istraga pokrenuta tek danas. Tog je dana, čisteći drobljeni kukuruz sa stijenki silosa, smrtno stradao Gojko Đurašević Joe (52), popularni križevački sportaš i alpinist koji je takve poslove radio honorarno.

Stijenke je čistio malenom motornom pilom i drugim alatom. No, u jednom je času došlo do odrona kukuruzne prekrupe koja se srušila na nesretnog Gojka. U policiji kažu da je na nesretnog čovjeka palo čak osam tona smjese iz silosa visokog 18 metara.

Njegovo su tijelo satima iz silosa izvlačili vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja.

“Postoji osnovana sumnja da 43-godišnjakinja i 39-godišnjak nisu poštovali više odredaba Zakona o zaštiti na radu i podzakonskih propisa vezanih za poslove iskapanja sloja kukuruzne prekrupe u silosu.

Zbog navedenog je, osnovano se sumnja, tijekom obavljanja tih poslova došlo do odrona i zatrpavanja muškarca koji je obavljao navedeni posao te njegove smrti”, otkrili su županijski tužitelji.

Za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sa smrtnim ishodom predviđene su višegodišnje zatvorske kazne.


Tagovi: KUKURUZNA KRUPICA POGINUO SILOS

NEDAVNO OBJAVLJENO