NIKAD NIJE BILO GORE

Nepopunjeno čak 11.000 upisnih mjesta na fakultetima, evo kako je na Sjeveru

Objavljeno, 23. rujna 2019. Vijesti
# Foto: SVEUČILIŠTE SJEVER
AUTOR
Redakcijski tekst

Više od trećine predviđenih mjesta na fakultetima ove je godine ostalo nepopunjeno, što je najgori rezultat u povijesti visokih učilišta u Hrvatskoj.

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u ljetnom roku upisano je oko 24.000 maturanata, a u jesenskom oko 5200. Na koncu, ostalo je nepopunjeno gotovo 12.000 predviđenih upisnih mjesta.

Samo na osam javnih sveučilišta nakon završenog ljetnog i jesenskog upisnog roka ostalo je nepopunjeno oko 6500 slobodnih mjesta. Najviše na Sveučilištu u Zagrebu, oko tri tisuće, te Splitu, oko 700 mjesta.

Sveučilište Sjever u Koprivnici uglavom je popunilo predviđene upisne kvote, a neupisano je ostalo tek nešto mjesta na nekoliko studijskih programa.

Na izvanrednom studiju sestrinstva te multimedije i oblikovanja u Varaždinu ostalo je po pet neupisanih mjesta. Na studiju logistike i mobilnosti u Koprivnici ostalo je prazno 20, a prehrambene tehnologije devet mjesta.

Na izvanrednom studiju komunikologije, medija i novinarstva nakon jesenskog roka ostalo je prazno osam mjesta, službeni su podaci Agencije za znanost i visoko obrazovanje.


Tagovi: FAKULTETI SJEVER UPIS

NEDAVNO OBJAVLJENO