OPET GA ULOVILI U VIŠE PREKRŠAJA

Nepopravljivom vozaču policija oduzela vozilo, sud mu ga vratio

Objavljeno, 06. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

U petak na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je vozač (47) koji je dan ranije oko 22.50 sati u Križevačkoj ulici u Koprivnici upravljao osobnim automobilom koji mu je danas oduzet.

Ispostavilo se da je istekao rok važenja pokusnih pločica, a vozio je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta zbog nakupljenog 31 negativnog boda i za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilima.

Kako je vozaču od 1. kolovoza lani do 5. ožujka ove godine to već treći prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten sud u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci i bit će predan u zatvor u Bjelovaru.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude. Policija upozorava kako je riječ o višestrukom recidivistu koje je od siječnja 2018. do ožujka ove godine u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja.


Tagovi: ODUZETO POLICIJA VOZAč VOZILO

NEDAVNO OBJAVLJENO