OSAM MJESECI UVJETNO

Neoprezni vozač astre oduzeo prednost mopedistu koji je teško ozlijeđen

Objavljeno, 11. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dubravko (35) osuđen je na osam mjeseci uvjetnog zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen vozač mopeda, stoji u kazenom nalogu Općinskog suda.

Prema toj presudi, nesreća se dogodila lani u rujnu oko 10 sati na križanju Meštrovićeve i Kovačićeve u Bjelovaru. Dubravko je opelom astrom naletio na vozača mopeda koji je “zadobio prijelom očne duplje, gnječno-razdernu ranu glave tjemeno, oguljotinu lijeve strane lica, natučenje lijevog ramena i kuka”.

Upravljajući astrom, Dubravko je dolaskom do križanja “propustio obratiti pozornost na kolnik ispred sebe tako da je, nakon što se zaustavio na znak stop, ušao u raskrižje skrećući lijevo u trenutku kada se tom cestom s prednošću prolaska pravilno kretao muškarac upravljajući mopedom s elektromotorom”.

“Došlo je do udara u lijevu bočnu stranu mopeda, kojom prilikom je oštećenik zajedno sa mopedom pao na kolnik, zadobivši pritom teške tjelesne ozljede”, navodi se u sudskoj odluci.

Osuđen je da je “iz nehaja kao sudionik u cestovnom prometu, kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao opasnost za život ljudi pa zbog toga prouzročio tešku tjelesnu ozljedu druge osobe”.

Neće u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini novo slično kazneno djelo.


Tagovi: MOPED NESRECA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO