Neoprezni policajac ispalio hitac iz oružja. Pokrenuta istraga

Objavljeno, 21. lipnja 2024. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pokrenut je postupak protiv policajca koji je nesmotreno ispalio hitac iz vatrenog oružja sinoć nakon terenske provjere jedne dojave.

Sve se dogodilo u Zagrebu, a policajci su s dugim cijevima poslani na teren jer im je dojavljeno da se dogodilo ubojstvo. Na koncu se ispostavilo da je dojava bila lažna, ali policajac je nakon završene akcije slučajno ispalio streljivo u asfalt.

“Policijski službenici u četvrtak su na području Peščenice postupali su po dojavi o mogućem teškom kaznenom djelu, odnosno prvoj informaciji da je počinjeno ubojstvo.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su žurno obavili potrebne provjere kojom prilikom dojava nije potvrđena, odnosno utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Prilikom kontrole oružja, nakon završenog postupanja po zaprimljenoj dojavi, policijski službenik je iz službenog vatrenog oružja ispalio jedno streljivo u asfalt, pri čemu nije nitko ozlijeđen, niti je nastala materijalna šteta.

Utvrđeno je da je policijski službenik svojim postupkom počinio težu povredu službene dužnosti zbog čega će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak”, rekli su u policiji u petak.


Tagovi: HITAC ISPALIO HITAC ORUžJE POLICAJAC ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO